Valset tørrfisk til Snack eller til utvanning
I Venetoregionen i Italia ble tørrfisk i gamle dager banket for å myke den opp og bryte fibrene i kjøttet slik at utvanningsprosessen kunne gå hurtigere. Ved å banke tørrfisken kan tørrfisken vannes ut i 48 timer, i motsetning til 7-8 dager hvis den er vanlig rund. I dag er det ingen som står og banker tørrfisken lengre, men den blir derimot sendt gjennom spesialbygde valser i stedet. Tro det eller ei men du kan faktisk plukke fileten ut av fisken etter 48 timer uten å bruke kniv. Fiskekjøttet vil løsne fra skinnet og store deler av beinene vil ligge igjen. Fileten egner seg utmerket til grilling, koking og til en tørrfisk bacalao. De mest kjente Italienske oppskriftene hvor denne typen behandling og utvanning brukes til er Bacalà Mantecato (tørrfisk krem) og Bacalà alla Vicentina (en av Italias 5 nasjonalretter hvor tørrfisken bl.a kokes i melk og olivenolje). Neida, Bacalà er ikke klippfisk eller saltfisk, men tørrfisk i Venetoregionen omtales som Bacalà og ikke Stoccafisso som i resten av Italia.
Ingredienser | Skrei |
---|---|
Allergener | Fisk |
Egenskaper |
|
Holdbarhet | 2 år |
Oppbevaring | Tørt og kjølig |