Illustrasjonsbilde - Tørrfisk fra Lofoten
Illustrasjonsbilde - Tørrfisk fra Lofoten

Tørrfisk fra Lofoten

Glea

lokalmat_bb

Valset tørrfisk til Snack eller til utvanning

I Venetoregionen i Italia ble tørrfisk i gamle dager banket for å myke den opp og bryte fibrene i kjøttet slik at utvanningsprosessen kunne gå hurtigere. Ved å banke tørrfisken kan tørrfisken vannes ut i 48 timer, i motsetning til 7-8 dager hvis den er vanlig rund. I dag er det ingen som står og banker tørrfisken lengre, men den blir derimot sendt gjennom spesialbygde valser i stedet. Tro det eller ei men du kan faktisk plukke fileten ut av fisken etter 48 timer uten å bruke kniv. Fiskekjøttet vil løsne fra skinnet og store deler av beinene vil ligge igjen. Fileten egner seg utmerket til grilling, koking og til en tørrfisk bacalao. De mest kjente Italienske oppskriftene hvor denne typen behandling og utvanning brukes til er Bacalà Mantecato (tørrfisk krem) og Bacalà alla Vicentina (en av Italias 5 nasjonalretter hvor tørrfisken bl.a kokes i melk og olivenolje). Neida, Bacalà er ikke klippfisk eller saltfisk, men tørrfisk i Venetoregionen omtales som Bacalà og ikke Stoccafisso som i resten av Italia.

I salg hos
Selges gjennom SSP Salmonhouse på Gardemoen og hos spesialbutikker i hele Norge.
IngredienserSkrei
AllergenerwarningFisk
Egenskaper
  • Glutenfri
Holdbarhet2 år
OppbevaringTørt og kjølig
Næringsinnhold pr. 100g/ml
Produktvarianter
Mål (DxBxH i cm): 60 x 0 x 2
Logg inn for å se mer

For å få full tilgang, må man være registrert og pålogget.

Logg inn
error_outline
Merk at produsenten selv er ansvarlig for informasjonen på denne siden. Den som tilbereder/serverer mat til en allergiker må alltid lese produktets ingrediensliste nøye. Stiftelsen Norsk Mat er ikke ansvarlig for eventuelle feil eller mangler i den oppgitte informasjonen.
Alle produkter fra Glea
Illustrasjonsbilde - Tørrfisk fra Lofoten
Glea

Tørrfisk fra Lofoten

Valset tørrfisk til Snack eller til utvanning
Illustrasjonsbilde - Lutefisk fra Røst
Glea

Lutefisk fra Røst

Lutefisk i skiver med skinn og bein. Denne oppskriften er laget/utviklet hos AS Glea, basert på en oppskrift som opprinn...
Alle produkter fra LOFOTENMAT BA
Illustrasjonsbilde - Lofotpils 5.2% 0.33l Glassflaske - Sterkøl
LOFOTPILS AS

Lofotpils 5.2% 0.33l Glassflaske - Sterkøl

Lofotpils 5,2% er sterkøl varianten av Lofotpils. Lofotpils 5,2% er ufiltrert og blir fyldigere en 4,7% varianten.
Illustrasjonsbilde - Lofotpils 4.7% 0.33l Alu.flaske
LOFOTPILS AS

Lofotpils 4.7% 0.33l Alu.flaske

Lofotpils 4,7% tappet i alu. flaske med pant for resirkulering.
Illustrasjonsbilde - Wilder Seltzer - Mango Passion Escape 4.2% 0.33l bx
LOFOTPILS AS

Wilder Seltzer - Mango Passion Escape 4.2% 0.33l bx

Hard Seltzer med Mango og Pasjonsfrukt smak
Denne nettsiden anvender cookies
Vi bruker informasjonskapsler for å gjøre nettsiden brukbar ved at grunnleggende funksjoner som side navigasjon og tilgang til sikre områder av nettstedet.
Nødvendig2
Nødvendige cookies sikrer grunnleggende funksjonalitet på siden. Nettstedet kan ikke fungere optimalt uten disse informasjonskapslene.
  • Authentiseringscookies
  • CookieConsent
Statistikk/Markedsføring1
Statistikk-cookies hjelper eiere til å forstå hvordan besøkende kommuniserer med nettsteder ved å samle inn og rapportere informasjon anonymt.
  • Hubspot
    HubSpot samler anonymiserte bruksmønstre og statistikk for å hjelpe oss med å forstå trafikk og forbedre markedsføringen.