AUK - SMAKER FRA STJØRDALSFØRET - cover 2
 AUK - SMAKER FRA STJØRDALSFØRET - cover 3

AUK - SMAKER FRA STJØRDALSFØRET

I dalen vår er det i over flere tusen år lagt grunnlag for dagens tradisjoner, særegenheter og skjulte skatter. I Auk sanker vi møysommelig sammen, og legger på bordet, det aller beste vi har å gi deg. Hver for oss er vi gode, sammen blir vi enda bedre.

Auk - Smaker fra Stjørdalsføret er et av de nyeste regionssamarbeidene her i Trøndelag. Auk så dagens lys i 2017 under Trøndersk Matfestival, og per idag er det 15 mat- og drikkeprodusenter og serveringssteder i Stjørdal og Meråker som sammen kan dekke et bord fullt av særegne og lokale smaker. Stjørdalsføret ligger midt i smørøyet, og strekker seg fra fjorden ved Stjørdal, Værnes og Hell - østover opp Stjørdalselva forbi Hegra, til Meråker og opp mot svenskegrensa. 

———

Hvis ferden din starter i Stjørdal sentrum kan du besøke Hjelseng Gård som huser både Stolt Bryggeri som har vunnet flere priser for sitt øl, og Langøra Kaffebrenneri som leverer kaffe til ulike verdenshjørner. Dullum Slakteri produserer festsodd med spesialitetsmerke. Krysser du elven sørover dufter det nybakt brød hos Eidum Gårdsbakeri, før du kan plukke med deg dagsferske egg fra eggautomaten på Julseth Østre. På Veiseth kan du plukke Stjørdals egen bringebærsort Stiora. Fortsetter ferden østover oppover dalen, kan du feire en merkedag på historiske Ersgard. Stopp innom stabbursbutikken på Øfsti Søndre hvor de har eksklusivt kjøtt og myke skinn av grå trøndersau. Vidar Kvittem på andre siden av dalen leverer økologiske grønnsaker. Hans jordskokk havner på bordet hos restaurant Fäviken med 2 Michelinstjerner. På Fornes Gård like etter Forra Bru får du dalførets beste honning, og blir du tørst kan du deretter fylle opp flasker med fersk gårdsmelk fra Norges første melkeautomat på Kilnes Gård. Fortsetter du videre oppover dalen, kommer du til Meråker hvor Meråker Kjøtt byr på nystekte kjøttkaker. Du kan avslutte ferden på Teveltunet med et godt måltid med Teveltunets eget øl.

Frukt og grønt

Produsenter tilknyttet AUK - SMAKER FRA STJØRDALSFØRET

Produkter tilknyttet AUK - SMAKER FRA STJØRDALSFØRET