Kurs og kompetansepåfyll
Vi samler inn kurs fra kompetansenettverkene for lokalmat og oss selv slik at du kan gå ett sted for å finne alt av relevant kompetansepåfyll.
Enklere bildeopplasting
Vi har gjort det lettere å laste opp og legge inn bilder, vi tillater nå også bilder i portrettformat, dette vil gjøre det enklere og mer fleksibelt.
Selgende side rettet mer mot forbruker
Du kan nå opprette din egen historie på lokalmat.no, her kan du bedre presentere deg og din produksjon på en visuell og selgende måte, historien må godkjennes av Norsk Mat før den vil være synlig for andre.
Oblat for synliggjøring av trygg mat arbeidet dere gjør
Vi er stolte av “Alt på stell” - en oblat utviklet og laget etter spørsmål fra dere produsenter om synliggjøring av kvalitetssikring og mattrygghetsarbeidet dere produsenter gjør. Alle med gyldig egenrevisjon kan laste ned sin oblat på lokalmat.no nå og bruke på for eksempel REKO eller matfestivaler o.l.
Nye krav til deg som produsent
I forbindelse med oppdateringen strammer vi også inn en del på lokalmat.no, det blir strengere krav til hva som skal til for å være synlig. De nye kravene trer i kraft 15. juni i år. Alle produsenter som står i fare for å miste synlighet på lokalmat.no vil få eget varsel om dette på epost. De nye kravene er:
- Profilbilde
Alle produsenter må ha bilder på profilen sin og produkter, uten bilder Oppleves lokalmat.no mangelfullt og lite givende for besøkende.
- Tekst
Det blir nå et krav om at alle produsenter må ha en tekst som forklarer og forteller litt om hvem de er og hva de produserer. Teksten må være minst 300 tegn.
- Produkter publisert
Produsenter uten publiserte produkter vil også miste synlighet på lokalmat.no, uten produkter er det lite å søke på for innkjøpere og du vil få lite utbytte av å være på lokalmat.no, derfor vil det fra 15. juni bli krav om publiserte produkter
- Godkjent lokalmatprodukt
Produsenter som ikke har publisert ett eller flere produkter som er i henhold til lokalmat-definisjonen vil ikke lenger være synlige for alle. Innkjøpere kan velge å vise disse produsentene og kan fortsatt bruke lokalmat.no som kvalitetssikringssystem, men for ikke innloggede vil ikke disse produsentene lenger være synlige.