Sprø og litt søt kjeks, med spelt og hele korn av havre.
En nydelig havrekjeks bakt på god gammel oppskrift med hel havre. Bakt med urkornet spelt, fra Gullimunn AS i Trøndelag, samt smør og melk fra Rørosmeieriet. Vekker gode barndomsminner hos mange forbrukere. Når produktet lages i våre produksjonslokaler i Selbu, så lukter det ordentlig "bestemorhjem". Produksjonsmetoden er skikkelig håndverk, havremarven (hel havre fra Holli Mølle) blir bløtlagt i melk over to døgn. Deretter tilsettes spelt, smør, rørdukker og hornsalt. Deigen blir kjevlet tynt, og vi stikker ut runde kjeks, som stekes sprø og gylden i ovnen. Passer godt sammen med en god brunost!
Ingredienser | Spelt, Havremarv, Melk, Rørossmør, Rørsukker, Hornsalt |
---|---|
Allergener | Spelt, Havremarv, Melk, Rørossmør - Melk Gluten Havre Gluten Spelt Gluten |
Egenskaper |
|
Holdbarhet | 180 dager |
Oppbevaring | Temperatur fra: 4 - 18 grader |
Energi | 299 / 1248 |
---|---|
Fett | 11.2 |
– mettede fettsyrer | 6.1 |
Karbohydrater | 38.1 |
– sukkerarter | 3.2 |
Protein | 10.1 |
Salt | 0.26 |