Lefsekling frå Leveld Lefsebakeri i Hallingdal.
Lefsekling er festmat i Hallingdal. Gjerne servert ved siden av småmat. I barnedåp, bryllup og andre festlege lag hører småmat og lefsekling til. Me kan trygt kalle det nasjonalretten i Hallingdal. Lefsekling er også godt til kaffi. Oppskrifta er lokal, og like solid som sjølve bakstekunsten. Dette er ikkje fabrikkproduksjon, men ekte solid handverk. Pakken inneholder 10 snipper pr.pk
Ingredienser | kveitemjøl,rumme, margarin, rapsolje, vegitabilsk fett, vatn, kokosolje, salt, emuigator( E471), surhetsregulerende middel ( E330), aroma, farge (160a), smør,potet,kulturmjølk, mjølk, egg, rugmjøl og sukker |
---|---|
Allergener | kveitemjøl,rumme,mjølk,egg,rugmjøl |
Holdbarhet | 6 mnd - 18 grader C, eller kaldere. eller 4 - 5 dager i kjøleskåp i tett innpakkning |
Oppbevaring | - 18 c eller kaldere, eller kjøleskåp i tett innpakking. |
Energi | 2900kj/690kcal |
---|---|
Fett | 31 gr |
– mettede fettsyrer | 8 gr |
Karbohydrater | 60 gr |
– sukkerarter | 18 gr |
Protein | 8,6 gr |
Salt | 0,01 gr |