Kompetansenettverk Lokalmat Øst og ByBi inviterer til Den Store Honningdagen, en inspirerende og lærerik dag om mangfoldet av smaker, egenskaper og bruksområder. Velkommen til en lærerik dag inn i honningens komplekse verden!
Innhold
Bli med på en dag dedikert til å lære om norsk honning og dens unike botaniske og geografiske særpreg.
- Utforsk mulighetene for å utvide sortimentet av norsk honning på markedet gjennom produktutvikling og markedsføring.
- Øvelser i å skille aroma og smak på ulike honninger fra velkjente, som lyng og skogsbær, til sjeldne som geitrams og eple.
- Innsikt i vurderingsteknikker brukt av NM-dommere.
- Bruk av sensoriske verktøy som sjekkliste, fargeguide og aromahjul.
- Fokus på honningkvalitet: krystallisering, konsistens (kremet/flytende), lagring
- Hvordan diversifisere honningprodukter og kundeprofiler.
- Smaksverksted: bruk av honning i matlaging. Tips om oppskrifter fra baking og sauser til fermenterte produkter som jun og mjød.
Målet for honningdagen er å bli kjent med de ulike norske honningtypene og mulighetene for å fremheve norsk honning.
Målgruppen er birøktere, bønder med honningproduksjon og honningentusiaster.
For mer informasjon og påmelding; https://kompetansenettverklokalmat.no/kurs/den-store-honningdagen/