Kompetansenettverk Lokalmat Øst og ByBi inviterer til Den Store Honningdagen, en inspirerende og lærerik dag om mangfoldet av smaker, egenskaper og bruksområder. Velkommen til en lærerik dag inn i honningens komplekse verden!

Innhold

Bli med på en dag dedikert til å lære om norsk honning og dens unike botaniske og geografiske særpreg.

  • Utforsk mulighetene for å utvide sortimentet av norsk honning på markedet gjennom produktutvikling og markedsføring.
  • Øvelser i å skille aroma og smak på ulike honninger fra velkjente, som lyng og skogsbær, til sjeldne som geitrams og eple.
  • Innsikt i vurderingsteknikker brukt av NM-dommere.
  • Bruk av sensoriske verktøy som sjekkliste, fargeguide og aromahjul.
  • Fokus på honningkvalitet: krystallisering, konsistens (kremet/flytende), lagring
  • Hvordan diversifisere honningprodukter og kundeprofiler.
  • Smaksverksted: bruk av honning i matlaging. Tips om oppskrifter fra baking og sauser til fermenterte produkter som jun og mjød.

Målet for honningdagen er å bli kjent med de ulike norske honningtypene og mulighetene for å fremheve norsk honning.

Målgruppen er birøktere, bønder med honningproduksjon og honningentusiaster.

For mer informasjon og påmelding; https://kompetansenettverklokalmat.no/kurs/den-store-honningdagen/