


Vossakjøt
Vestland
Vossakorv, eldhuskorv og andre smakfulle spesialiteter produseres her på Voss. De er basert på våre gamle oppskrifter og lange tradisjoner.
Alle produkter fra Vossakjøt

Eldhusrøykt fenalår, Vossakjøt
Eldhusrøykt fenalår lages av lam, hvor lårene skal veie 3-3,5 kg og håndtrimmes for å sikre god gjennommodning. Fenalåret tørr- og lakesaltes i en spesiell saltlake før det røykes over spesialblandet treflis som gir det en særegen aroma og smak.

Spesialmodna Eldhusbacon
Førsteklasses råvarer handplukka for perfekt balanse mellom kjøt og feitt. Salta i ein spesiell lake og røykt i tradisjonell røykomn med orrespon frå vossatraktene. Naturleg modning gjer at kjøtet trekkjer seg saman og gir ei rikare og meir intens smaksoppleving. Produktet er ikkje tilført vatn og kan trygt steikjast i blanke messingen.

Sogning
Sogning er ein mellommørk variant av øltypen lager, basert på friskt fjellvatn, byggmalt og aromahumle av beste merke. Ølet har ein tydeleg maltsmak, ei perfekt balansert bitterheit og eit lett preg av karamell som skriv seg frå røstinga av maltet.

Grillkorv
Grillkorv er storfe- og fårekjøt, kverna, elta og røykt på tradisjonelt vis. Mild smak og grov, gjer den til ypparleg turmat for både små og store magar. Steikjepølsene frå Vossakjøt inneheld mykje kjøt og lite salt. Det framhevar den opphavlege smaken av gode rådvarer. Høver òg godt til ein kraftig frukost i lag med egg og bacon.

Vossabrygg Orginal
Brygging med einer og kveik - gjev eit særprega øl med perfekt balanse mellom bitterheit og søtleik.

Smalahove
Smalahovebrygget har karakteristiske hint av einer og røykmalt, det er brygd med eit belgisk overgjær som liknar på den gamle vestnorske gardsgjæren.

Harding
Harding er eit friskt og moderne handverksbrygg basert på klassisk heimabrygg frå Hardanger; brygd med mørke malttypar og med eit hint av brakje (einer).

Hanseaten
Hanseaten er et lyst, leskende og lettdrikkelig brygg inspirert av den populære tyske ølsorten Kölsch. Ølet er et såkalt overgjæret brygg basert på førsteklasses tysk pilsnermalt og har en elegant karakter med delikate, rike malttoner og et avdempet humlepreg.

Trolltunga
Brygget er ein innbydande, undergjæra variant av den moderne klassikaren American Pale Ale, brygd på mellom anna pilsmalt, Pale Ale-malt og krystallmalt. Humletypar som Chinook, Cascade og Citra gjev ein fruktig og floral aroma med livlege hint av sitrus og furu.

Staut Vossing
Ølet er skummande friskt, mellommørkt og har eit mildt hint av røykt byggmalt.

Pinnekjøtt Urøykt, Vossakjøt
Pinnekjøtt Urøykt lages av nøye utvalgte råvarer, og sortering, salting og tørking er håndtverksbasert på tradisjonell kunnskap.

Bergenhus
Bergenhus er brygget med prima Pale Ale-malt og en spennende blanding av amerikansk aroma- og bitterhumle. Humletyper som Simcoe, Cascade og Mosaic gir ølet en frisk bitterhet og en kompleks, sitrusaktig aroma med hint av tropisk frukt, furu og blomster. Passer godt til ost og kraftige kjøttretter

Cabanossi, Steikjepølse
Cabanossi er et velsmakande møte mellom grovkverna, norsk storfekjøt og krydder frå sørlegare strøk. Til liks med dei andre produkta våre, inneheld den mykje kjøt og lite salt; då kjem den opphavelege kjøtsmaken best til sin rett. Ypparleg til både grill og panne, perfekt til tapas og kveldssnacks.

Eldhusrøykt Bondekorv, Vossakjøt
Bondekorv er en grov kjøttpølse med høyt kjøttinnhold av storfe- og røykt fårekjøtt. Korven gjennomgår eldhusrøyking (Kaldrøyking) som gjør at den får en mildere og rundere smak enn varmrøkt korv.

Pinnekjøtt Røykt, Vossakjøt
Pinnekjøtt Røykt får sin karakteristiske smak fra eldhusrøykingen (Kaldrøyking) hvor det blir benyttet spesialblandet flis komponert for bedriften. Bedriften bruker nøye utvalgte råvarer, og deler av produksjonen er håndtverksbasert.

Eldhusrøykt fårepølse, Vossakjøt
Eldhusfår er en fårepølse laget av rene kjøttblandinger basert på resepter som går langt tilbake i tid. Den håndtverksbaserte produktet har en særegen smak og mørhet som kommer av røykeprosessen i eldhus.

Ekstrem Vossing
Eit lyst, lett og fruktig øl med markant humlesmak og god maltsøtleik. Ekstrem Vossing har ein særprega, sitrusaktig aroma som skriv seg frå ei spennande samansetjing av amerikansk kvalitetshumle som Cascade, Chinook og Citra.

Strilabrygg
Brygget er fyldig og mellommørkt, byr på en balansert maltsødme og et hint av karamell som skriver seg fra røstet krystallmalt. Klassiske innslag av einer og pors – en krydderurt brukt i forbindelse med ølbrygging allerede i vikingtiden – gir ølet særpreg og en lang og rik ettersmak. Passer godt røkte produkter som kjøtt og spekemat

Hakkasteik frå Voss, Vossakjøt
Hakkasteik er et særpreget tradisjonsprodukt fra Hardanger. Den består av røkt fårekjøtt, kalvekjøtt og byggryn som er kokt i kjøttkraft. Kjøttkraften og kjøttråvaren setter smak på byggrynet, og steiken har en karakteristisk smak og aroma som er tydelig preget av røyk.

Vossakorv, Vossakjøt
Vossakorv er en grov kjøttpølse med høyt kjøttinnhold av storfe- og røykt fårekjøtt. Korven varmrøykes i koke- og røykeskap, dette gir korven gylden brunfarge og fremtredende røyksmak.

Urøykt Fenalår, Vossakjøt
Urøykt Fenalår tørr- og lakesaltes i en spesiell lakesammensetning, og håndtrimmes for å sikre god gjennommodning. Under daglig tilsyn spesialmodnes fenalåret i minst fire måender

Stolt Vossing
Stolt Vossing er inspirert av vestnorske heimebryggingstradisjonar og har ein rik og kraftig aroma med innslag av brakje (einer). Bøkerøykt pilsmalt bidreg med den klassiske røyksmaken som vossingane er så glade i.

Yr Vossing
Ølet er gyllent og fruktig – slik ekte Blond Ale skal vera. Yr Vossing er ei smakfull forfrisking i seg sjølv, men passar òg godt i lag med sjømat, pizza og milde variantar av spekemat frå Vossakjøt. Bør serverast kald.

Lammegrill
Lammegrill er grovkverna lam- og svinekjøt smakssett med ramslauk – Noregs eigen viltveksande gourmetlauk – handplukka i stupbratte fjellsider langs Hardangerfjorden. Steikjepølsene frå Vossakjøt inneheld mykje kjøt og lite salt. Det framhevar den opphavlege smaken av gode råvarer. Ypparleg til både grill og panne.

Chilipølse
Steikjepølsene frå Vossakjøt inneheld mykje kjøt og lite salt. Det framhevar den opphavlege smaken av gode råvarer. Chilipølse frå Vossakjøt er svinekjøt av beste kvalitet i tospann med ei passe temperamentsfull krydderblanding. Pølsa har ein unik balanse mellom kjøt, krydder og røyksmak. Ei pølse med passe sting i – ypparleg til både grill og panne.