Urkraftmat as ble etablert av ernæringsterapeut Siv Hauge i 2021, og holder i dag til på Nes i Ringsaker kommune. Her produserer vi : 1. Urkraft - Norges første og eneste tørket økologisk buljongpulver, laget på ekte langtidskokt og kollagenrik kraft. Urkraften brukes som en instans kraftdrikk eller som base i matlagingen. Produktet har lang holdbarhet (minst 3 år), kommer i 100g pakker som blir til ca 5 liter ferdig kraft. Kraften blir spiseklar ved å tilsette kokende vann. Urkraft kommer i følgende varianter: Økologisk kyllingkraft, naturell og med krydder Økologisk storfekraft, naturell og med krydder Økologisk svinekraft, naturell og med krydder Økologisk lammekraft, naturell og med krydder Viltkraft, naturell og med krydder 2. Superfett - dyretalg til bruk som stekefett og som et tilskudd til Urkraften. Vi produserer superfett av de samme dyrene vi koker kraft på. Fettet har lang holdbarhet og er naturlig stabilt og er ypperlig å steke, koke og fritere i. 3. Tørket innmat av kalv - hjerte, lever og nyre blir skånsomt tørket og males opp til pulver. Brukes som er næringstilskudd i mat eller drikke. Tanken er å hjelpe befolkningen å spise mer av disse næringsrike matemnene selv om de ikke liker smaken. Ved å tilsette innmatpulver i annen mat eller drikke vil man kamuflere smaken.