Tromspotet

Troms og Finnmark

Vi produserer Gulløye fra Nord-Norge. Det er de små røde grohullene eller ”øyan” som er bakgrunnen for potetens navn.

Midnattsolpotet pakkes av Tromspotet AS som holder til på Silsand på Senja. Senja ligger omtrent midt i Troms fylke og samtidig nært det fruktbare Målselvområdet. Beliggenheten er dermed svært gunstig i forhold til leveranser fra potetbøndene i Troms. Bedriften ble etablert i 1995 og har i dag 6 årsverk som håndterer omtrent 3000 tonn potet i året.  Tromspotet AS eies og drives i hovedsak av potetbønder. Bedriften har stor fokus på nordnorsk potetproduksjon, og jobber aktivt sammen med lokale bønder for å utvikle produksjonen. I det nye produksjonsarealet inngår nytt vaskeanlegg, ny sorteringsmaskin og nytt pakkeanlegg og ikke minst et nytt og innovativt lagersystem for potet som er det eneste i sitt slag i verden. Lagersystemet sørger for jevn temperatur og luftfuktighet for poteten under lagring. Dette nye lageret er med på å sikre jevn og høy kvalitet på de nordnorske potetene, selv etter lagring gjennom en lang vinter.

Alle produkter fra Tromspotet

Tromspotet

Asterix

Troms og Finnmark

Asterix er rød i skallet og har en svak gul kjøttfarge. Den er en ettertraktet matpotet, men er opprinnelig utviklet som en pommes-frites sort.

Gå til produkt

Tromspotet

Troll

Troms og Finnmark

Troll er en norsk sort, godkjent i 1981. Troll har skikkelig potetsmak, og er en "traust" potet, dvs melen.

Gå til produkt

Tromspotet

Målselvnepe fra Nord-Norge

Troms og Finnmark

Målselvnepe har en søtlig og mild nepesmak og dyrkes kun nord for polarsirkelen. Her er vekstvilkårene - kjølig klima og lys døgnet rundt, helt ypperlige!

Gå til produkt

Tromspotet

Midnattsolpoteter Gulløye Gulløye

Troms og Finnmark

Gulløye fra Nord-Norge har kraftig potetsmak, melen konsistens og delikat, gult kjøtt. Både det spesielle nordnorske klimaet, og det faktum at poteten får sollys døgnet rundt i vekstsesongen, er med på gi Gulløye fra Nord-Norge sitt særpreg.

Gå til produkt