Tjamsland Ysteri

ROSALITA

  • Spesialitet
  • Debio

Rosalita er en kremost av ypperste kvalitet. Rosalita overrasker med et helt spekter av milde og nydelige smaker. Rosalita er hyllet av flere kjente kokker. Rosalita nytes gjerne med vin og kjeks, men kan også brukes som en deilig forrett eller som dessert. Rosalita smaker nydelig varmet, stekt eller grillet. Dens unike smak gjør at den kan anvendes på ulike måter.

Vi produserer Rosalita på melk fra egne kuer. Vi har per i dag seks kuer som melker, noe som gjør at vi kan stelle ekstra godt med kuene, og at vi har ekstra god kontroll på jurhelse og reinslighet. Melka ystes umiddelbart etter melking. Den føres med slanger rett i ystekaret i ysteriet, som ligger vegg i vegg med ysterommet. Ysting på så fersk melk er med å gi den høye kvaliteten og særdeles gode smaken vi har på våre produkter.

Rosalita er en modnet ferskost basert på kumelk. Norsk Gardsost har besluttet at denne ostetypen her i Norge skal kalles KREMOST. En Rosalita ost veier ca.120g. Den har gul-hvit, «rynkete» overflate, og er full av deilig ostekrem. Den er modnet med melkesopp. Rosalita er økologisk. Og Rosalita er laget av upasteurisert melk. Rosalita produseres kun på gårdens egenproduserte melk.

Rosalita har mange smaker i seg, som vi tenker kun en ost av upasteurisert melk kan ha. Mange kjenner en mild smak av honning i den, en liten søtsmak. Og samtidig kjennes smaken av melkesopp, som den er modnet med.

Rosalita her en rik ettersmak, og smaken endrer seg fra den første du fikk, til den du sitter igjen med. Rosalita har en delikat kremet konsistens. Rosalita er så mild at du kan kombinere den med mange ulike smaker, uten at den dominerer eller utkonkurrerer, men bare beriker.

Rosalita smelter på tunga, og man tar en bit til, uten å tenke over det.

Rosalita osten har en unik smak, som er hyllet av flere kjente kokker, ma Bent Stiansen og Svein Erik Renaa. Rosalita osten er blitt brukt i menyen på tre norske restauranter som har Michelin stjerne. Rosalita er blitt servert til kongehuset vårt og til landbruksministeren.

Rosalita er en nytelse, og blir gjenkjent. Kronprinsessen fikk smake den på Smak og Behag i Grimstad, og likte den så godt at hun fikk med seg to ost i gave. Hun kom deretter til standen vår i Tresse og sa at Rosalita, den kjente hun.

Rosalita nytes gjerne med vin og kjeks, men kan også brukes som en deilig forrett eller som dessert. Rosalita smaker nydelig varmet, stekt eller grillet. Dens unike smak gjør at den kan anvendes på ulike måter.


I salg hos Meny Agder, Reinhartsen Lillemarkens Kr. Sand, Bondens marked Agder Gutta på Haugen ,Machmanns og Mathallen i Oslo, Reindyrka i Bergen samt Flere delikatesse forretninger rundt om i Norge.

Oster Krem- og fersk ost Agder


 


Tjamsland Ysteri

Agder

Vi produserer ost og yoghurt på kumelk fra egne kuer. Vi har per i dag seks kuer som melker, noe som gjør at vi kan st...

Gå til produsent
Ingredienser Melk, (egenprodusert) Himalyasalt Flora Danica, (kultur) Melkesopp Berthelot 180 (løype
Allergener MELK
Egenskaper
  • Rosalita er upasteurisert og ikke homogenisert
Oppbevaring Oppbevares kjølig 0-4 grader
Næringsinnhold pr. 100g/ml
Energi 1131 kj/ 273 kcal
Fett 24 g
– mettede fettsyrer 15g
Karbohydrater 1g
– sukkerarter 1g
Protein 14g
Salt 1,1g

Innhold

Ingredienser Melk, (egenprodusert) Himalyasalt Flora Danica, (kultur) Melkesopp Berthelot 180 (løype
Allergener MELK
Egenskaper
  • Rosalita er upasteurisert og ikke homogenisert
Oppbevaring Oppbevares kjølig 0-4 grader

Næringsinnhold

Næringsinnhold pr. 100g/ml
Energi 1131 kj/ 273 kcal
Fett 24 g
– mettede fettsyrer 15g
Karbohydrater 1g
– sukkerarter 1g
Protein 14g
Salt 1,1g

Produktvarianter

  • Singel pakket eller i esker à 9 stk
    EPD: 4560835
Merk at produsenten selv er ansvarlig for informasjonen på denne siden. Den som tilbereder/serverer mat til en allergiker må alltid lese produktets ingrediensliste nøye. Matmerk er ikke ansvarlig for eventuelle feil eller mangler i den oppgitte informasjonen.

Flere produkter fra Tjamsland Ysteri

Tjamsland Ysteri

Rødlin

Agder

Rødlin Rødlin er en mild og rund ost, med fyldig, markert smak. Den har den karakteristiske rødkitt-lukten, men ikke den skarphet i smak og lukt som rødkittoster kan ha. Osten er laget etter en Appenzeller oppskrift

Gå til produkt

Tjamsland Ysteri

Frøya

Agder

Frøya er en ferskost basert på kumelk. En Frøya – ost veier ca. 100g. Frøya er ganske fast i konsistensen, og særdeles smaksrik Under Grune Woche i Berlin ble Frøya smeltet ned på elghamburger. Responsen var enorm. Bildet av denne hamburgeren ble lagt ut på landbruksdepartementet sin facebook – forside.

Gå til produkt