Storkvikne Gård

Trøndelag

Velkommen til Svorkvikne Gård! Selvbetjent gårdsutsalg med salg av ferske egg fra våre frittgående høner, sesongbasert kalvekjøtt fra våre egne kalver og andre lokale matskatter og unikt håndtverk. Vi leverer også egg på bestilling til lokale restauranter og caféer.

Storkvikne Gård ligger 2,3 mil sør for Orkanger.
Her bor Inger-Lise og Rune Kvikne. Rune tok over hjemgården i 2004 og den har vært i slektens eie i generasjoner.

Dyrene på gården:
Det har ikke vært produksjon på gården siden i 1994 og det var derfor lenge et ønske om å få i gang produksjon på gården igjen. I 2010 falt valget på verpehøner og våren 2011 sto det nye hønsehuset ferdig. Der er det plass til 7500 frittgående høner.

Hønene våre går fritt i ett stort dyrerom, hbor de kan flakse med vingene og bade i strøet. De sysselsettes med mineralsteiner og høyballer. Vi har tro på at når hønene våre får godt stell, godt miljø og fôr som inneholder alt ei verpehøne trenger, så belønner de oss med gode egg med litt gulere plomme.

Høsten 2016 ble vi stole eiere av 13 ammeku blandinger. Høsten 2018 sto vårt nye ammekufjøs ferdig, med fokus på dyrevelferd.
I tillegg til høner og kyr er det 3 hester, 8 sauer, 2 kaniner, 3 katter og 1 hund på gården.

Gårdsutsalg:
Vi er brennende engasjert og opptatt av kortreist, lokal produsert mat og ikke minst av god dyrevelferd. Vi ønsker å tilby trygg og ren mat, rett fra gården.

Vi har derfor ett lite selvbetjent gårdsutsalg med salg av våre ferske egg fra frittgående høner, kalvekjøtt fra våre egne kalver og andre lokale matskatter og unikt håndtverk.

Åpningstider - Selvbetjent hele året, betaling med kontanter eller Vipps!

Fakta om gården:
Gården er på 1715 mål, herav 70 mål dyrket mark og 1308 mål produktiv skog. Den ligger 200m fra lakseelva Orkla og har 2 fiskevald. Det er fortsatt aktiv melkekvote som drives i samdrift.

Hovedbygningen på gården er en tomannsbolig i form av ett trønderlån på 192 m2 i grunnflate. Det er oppført i 1880 og er av tømmer.
Redskapshus oppført i gammel stil i 2015.
Stabbur i tømmer med 3 etasjer.

Gammel historie:
Da John Kvikne drev gården i 1947, hadde han:
11 kyr, 4 kviger, 4 kalver, 2 hester, 2 griser, 20 sauer og ett treskeverk.

Alle produkter fra Storkvikne Gård

Storkvikne Gård

Ferske gårdsegg

Trøndelag

Ferske egg fra våre frittgånde høner, med litt gulere plomme.

Gå til produkt