Stavsmarken Gård

Nordland

Stavsmarken Gård og Pølsemakeri ligger midt på Verdensarvøya Vega. Omkranset av vill, vakker natur produserer vi håndverksmat basert på kjøtt fra egne griser. Hos oss får du kjøpt ferskt kjøtt, pølser og spekemat.

Gården har vært i familien siden tidlig 1900 tall. Lars sin oldefar var bygdeslakter, og det har i generasjoner vært tradisjon for å slakte og videreforedle mat på gården.
Vi lager fire forskjellige spekepølser, alle har sitt spesielle navn og historie. Og alle har de sin egen etikett som gjenspeiler navnet.
Ei hot ei Er som navnet sier ei hot ei. Det er en pepperonipølse som passer godt som snacs eller på pizzaen. Den passer også veldig godt til Vegaølet Kule Kurt. Kule Kurt og ei hot ei, trenger jeg si mer?
Stærk kuling Denne pølsa er lagd spesielt til Vegaølet Høljeregn. For Stærk kuling og Høljeregn kommer som regel samtidig her på Helgelandskysten. Pølsa er ikke så sterk som navnet tilsier, men er ei saftig spekepølse med mye smak.
Tango Denne har vi lagd som en hylles til havet og naturen rundt oss. Den inneholder bla. tang og havsalt. Litt sterk, akkurat som elementene rundt oss. Ælg Dette er den mest eksklusive spekepølsen vi har. Den er lagd av elgkjøtt, noe som gjør at denne pølsa kun er til salgs i sesong. En pølse med smak av skog og villmark der skogens konge er hoved ingrediensen.

Alle produkter fra Stavsmarken Gård