Nyhuus Gard

Telemark

På Nyhuus Gard har vi dyrket epler siden 1920 og plommer fra 1998. Endel av eplene presses til Nyhuus Eplemost, som har vunnet 1. premie i konkurransen «Norges beste eplemost» flere ganger.

Klimaet på Gvarv er ypperlig for fruktdyrking, med varme somre og mye sol. Nyhuus Eplemost presses av egne epler, som har fått henge ekstra lenge på trærne. Mosten inneholder ingen tilsetningsstoffer.
Kari Nyhuus Holtskog og Halvor Holtskog er tredje generasjons fruktdyrkere,
« – det renner eplesaft i årene våre».
Vi dyrker mange eplesorter, også gamle sorter, som ikke lenger er å få i handelsdyrkingen.
Vi selger til hotell, restaurant og spesialforretninger.
«Augon», «Gammaldags Gravenstein», «Gravenstein» og «Aroma» har mottatt Spesialitet-merket.

Alle produkter fra Nyhuus Gard

Nyhuus Gard

Nyhuus plommesyltetøy

Plommesyltetøy laget av Telemarksplommer, dyrket på Nyhuus Gard.

Gå til produkt

Nyhuus Gard

Nyhuus Eplesirup

Nyhuus Eplesirup lages av Telemarksepler, dyrket på Nyhuus Gard. Eplene presses på Epleblomsten, til eplemost, som reduseres til smakfull eplesirup.

Gå til produkt

Nyhuus Gard

Gravenstein, rein eplemost

Frisk og god eplemost, med fin syre og sødme. 3. premie i «Norges beste eplemost 2015».

Gå til produkt

Nyhuus Gard

Gammaldags Gravenstein, rein eplemost

Nydelig eplemost med svært god balanse mellom syre og sødme. Tydelig smak av Gravenstein. 1. premie i «Norges beste eplemost 2015».

Gå til produkt

Nyhuus Gard

Augon, rein eplemost

Kraftig, velbalansert eplemost , kompleks med fin ettersmak. 3. premie i «Norges beste eplemost» 2015. 1. premie i «Norges beste eplemost, sider og fruktvin 2018» i klassen for blandingsmoster.

Gå til produkt