Mangalica ble oppført som egen rase i Ungarn i 1927. Rasen er krysset av flere lokale svineraser fra Kroatia, Serbia og fra Ungarn, forløperen har aner tilbake til 1830-tallet. Navnet Mangalica kommer fra serbokroatisk mangala svinija, 'velfødd gris' eller mangulica, mangulac, 'småfeit'. Rasen har mye spekk og bust og blir gjerne kalt ullgris her i Norge. Som alle gamle husdyrraser vokser også ullgris saktere. Den er ikke slakteklar før den er ca 12 - 16 mnd. gammel. En høy prosent av skrotten utgjør fett noe som er særpreget på denne rasen. Mangalica ullgris utvikler et mørkt kjøtt med en unik marmorering, samt kvalitetsspekk. Kjøttet er veldig smaksrikt. Fettet inneholder en stor prosent umettede fettsyrer og oljesyre. Våre Mangalica Ullgriser har tilgang til utebeite hele året. De har sine soveplasser i hus med rikelig halm. Ullgrisene velger ofte å ligge ute og koser seg på gode plasser med halm. Vi fôrer våre slaktegriser med økologisk valset urkorn og kraftfôr uten soya. De har alltid tilgang på gress enten i rundballer eller ferskt gress. ​ Avlspurkene våre nyter dagene på Østre Pavestad gård. Her føder de grisunger ca to ganger i året. Når grisungene avvennes naturlig ved ca 3 måneders alder, flyttes de til Nordre Ilen gård. Her går slaktegrisene til de er 14 - 18 måneder gamle. Når dyr skal leveres til slakt kjører vi dem selv med egen bil og livdyrhenger til et lite slakteri hvor de avlives uten bruk av gass. Ved å gjøre det på denne måten unngår dyrene stress.