Norsk Ullgris DA er et samarbeide mellom gårdene Østre Pavestad gård i Hemnes, Aurskog-Høland og Nordre Ilen gård i Askim, Indre Østfold. Eierne er Petter Simonsen fra Østre Pavestad gård og Jon André Sørensen, Jon Sørensen og Anne-Lise Wiik Sørensen fra Nordre Ilen gård. Mangalica ullgris utvikler et mørkt kjøtt med en unik marmorering, samt kvalitetsspekk. Kjøttet er veldig smaksrikt. Fettet inneholder en stor prosent umettede fettsyrer og oljesyre. Vi forer våre Mangalica ullgriser med valset økologisk urkorn og økologisk kraftfor uten soya. De har alltid tilgang på gras enten i rundballer eller ferskt. Våre Mangalica ullgriser har tilgang til utebeite hele året. De har sine soveplasser i hus med rikelig halm. Ullgrisene velger ofte å ligge ute og koser seg på gode plasser med halm. Vi slakter våre dyr på Hafjell slakteri. Det er et lite slakteri hvor sikkerhet om god dyrevelferd sikres. Vi kjører dyrene selv med egen livdyrhenger til slakteriet. Med kamera i hengeren kan vi følge med på dyrene hele veien til slakteriet. Der blir dyrene fulgt av hengeren av oss til de er plassert i egen binge. Dyrene avlives uten bruk av gass. Ved å gjøre det på denne måten unngår dyrene stress. Mangalica ble oppført som egen rase i Ungarn i 1927. Rasen er krysset av flere lokale svineraser fra Kroatia, Serbia og fra Ungarn, forløperen har aner tilbake til 1830-tallet. Navnet Mangalica kommer fra serbokroatisk mangala svinija, 'velfødd gris' eller mangulica, mangulac, 'småfeit'. Rasen har mye spekk og bust og blir gjerne kalt ullgris her i Norge. Som alle gamle husdyrraser vokser også ullgris saktere. Den er ikke slakteklar før den er ca 12 - 16 mnd. gammel. En høy prosent av skrotten utgjør fett noe som er særpreget på denne rasen. Våre salgskanaler er primært REKO-ringer på Østlandet, egen nettbutikk og LocalFood.