

LYKKEMAT A/S
Trøndelag
Lykkemat er en liten bedrift lokalisert på Tømra i Selbu. Her håndlages ulike økologiske produkter basert på norsk urkorn og andre bevaringsverdige sorter.
Mias håndbakte granola med urkorn
Mia bruker ekte råvarer, og lager produktene fra bunnen av. Prosesseringen av råvarene skal skje så skånsomt som mulig, for å bevare næringsinnholdet og smaken av råvarene i det ferdige produktet.
Urkornet, som hun kjøper som hele korn, valses til flak rett før baking. Slik får hun bevart både næringsinnholdet og den gode smaken. Søtsmaken er hentet fra norske arbeidsomme bier, som har boltret seg i nektar fra blant annet økologiske bringebærplanter. Til slutt har hun tilsatt rapsolje, som har en beskjeden nøttesmak og et rikt innhold av omega-3.
For å binde de valsede kornene sammen, bruker Mia urkorn-mel som er steinmalt. Å male korn på steinkvern er den gamle måten å male på. Kornet blir knust mellom to møllesteiner; og ved en lavere temperatur enn vanlig, noe som bidrar til å beholde den gode aromaen i melet.
#Korn- og Bakevarer
#Annet
Alle produkter fra LYKKEMAT A/S

Lykkemat Fermentert Frøknekk 200g Lykkemat 200g
Sprø, luftige og lettfordøyelige knekkebrød av surdeig.

Lykkemat Brødpinner med Ramsløk 150g Lykkemat 150g
Brødpinner laget av norsk landhvete og rørossmør er behagelig sprø og har en rik smak av smør og ramsløk.

Lykkemat Havremarvkjeks 130g Lykkemat 130g
Sprø og litt søt kjeks, med spelt og hele korn av havre.

Lykkemat Svedjerugkjeks 110g Lykkemat 110g
Surdeigskjeks lagd av den bevaringsverdige kornsorten Svedjerug