LYKKEMAT A/S

Trøndelag

Lykkemat er en liten bedrift lokalisert i nye produksjonslokaler på Tømra i Selbu. Her håndlages ulike økologiske produkter basert på norsk urkorn. Urkorn er de virkelig gamle, originale kornsortene, som ikke er foredlet for moderne, industriell matproduksjon. Lykkemat kjøper kornet i sekker direkte fra bonden, og bearbeider dette på gamlemåten med steinkvern og valse rett før baking, dette får fram de gode smakene på en helt spesiell måte.

Mias håndbakte granola med urkorn

Mia bruker ekte råvarer, og lager produktene fra bunnen av. Prosesseringen av råvarene skal skje så skånsomt som mulig, for å bevare næringsinnholdet og smaken av råvarene i det ferdige produktet.

Urkornet, som hun kjøper som hele korn, valses til flak rett før baking. Slik får hun bevart både næringsinnholdet og den gode smaken. Søtsmaken er hentet fra norske arbeidsomme bier, som har boltret seg i nektar fra blant annet økologiske bringebærplanter. Til slutt har hun tilsatt rapsolje, som har en beskjeden nøttesmak og et rikt innhold av omega-3.

For å binde de valsede kornene sammen, bruker Mia urkorn-mel som er steinmalt. Å male korn på steinkvern er den gamle måten å male på. Kornet blir knust mellom to møllesteiner; og ved en lavere temperatur enn vanlig, noe som bidrar til å beholde den gode aromaen i melet.

Alle produkter fra LYKKEMAT A/S

LYKKEMAT A/S

LYKKEMAT HÅNDBAKT ØKO GRANOLA 400G

Økologisk Håndbakt Granola med Urkorn

Gå til produkt

Godkjenn produsent

Produsenten er godkjent, og er varslet på e-post.

×

Godkjenn produsent

Produsenten er fjernet som godkjent, og er varslet på e-post.

×

En feil oppstod

×

Producer has veiledningsavtale

Should there be a message here?

×

Producer has no veiledningsavtale

Should there be a message here?

×

En feil oppstod

×