Lofoten Seaweed

Nordland

Lokalisert blant de lokale fiskerne på Napp, tar Tamara og Angelita de tradisjonelle mattradisjonene i Lofoten et steg videre. Vår tang og tare er høstet vilt fra det kalde arktiske havet som omringer Lofotens skjærgård. Vår visjon er å skape brukervennlige tareprodukter som kan brukes til hverdag og til fest. Fremtidens mat kommer fra havet, og vi ønsker å gi deg et produkt som både gir deg ernæring og en ny smaksopplevelse.

Lofoten seaweed ble etablert i 2016 da de to vennene fra hver sin side av kloden bestemte seg for å kombinere sine respektive mattradisjoner.
Angelita er fiskerdatter fra Lofoten og vokste opp med tungeskjæring, lineegning og tørrfisklegging. Hun betraktet havet som et familiemedlem og tang var noe hun lekte med i fjæra. På en annen øy, New Zealand fikk Tamara servert tang i proselenskaåler av sin Japanske mor. Det var en naturlig og stor del av kostholdet. Helt siden de møttes i Australia har de vært et "team" . De er begge fysioterapeuter og har jobbet med helse og trening på landslagsnivå. Menneskets- og havets helse henger sammen og dette er endel av drivkraften bak lofoten seaweed. De håndhøster viltvoksende tang og tare som tørkes og foredeles i fiskeværet Napp. Produktserien består av tang dryss og -salter, pasta og sjokolade. Målet er å gjøre tang og tare tilgjengelig for alle gjennom lett anvendelige produkter eller i produkter vi kjenner fra før. Dette gjennom samarbeid med andre matprodusenter som feks med ost, brød, chips, oilje og til og med en aquavit( limited edition). Tangen er Debiogodkjent og det er høyt fokus på dokumentasjon av bærekraftig høsting , sprobarhet og minimal bruk av plast. Dette er gjennomgående i emballasje, transport, pakketering av produkt.
Design, kommunikasjon og sammarbeidspartnere har vært sentralt for å skape et marked. De blå boksene har vunnet 2 internasjonale designpriser og tangdryset "Lofoten Umami" vant 3 plass i arktisk verdiskapningskonkurransen 2018 . Selskapet leverer også råvarer i husoldningsforpakning til HoReCa.
Norges beste kokker har fått øynene opp for råvarene og Lofoten seaweed har jobbet tett flere michelin restauranter og Bocuse d'Or Norge. I 2017 sponset vi alle finalistene i Årest Kokk og fortsatte med leveringer helt frem til finalen i Lyon hvor Norge fikk en flott 3 plass. Det intense arbeidet siste årene har resultet næringsprisen for kvinner i Nordland, Årets matambassadør i Lofoten og hederlig omtale i konkurransen årets lokalmatgrunder nasjonalt.

https://youtu.be/8wHRj8apfeU https://youtu.be/BPZHdVuiHRk

Alle produkter fra Lofoten Seaweed

Lofoten Seaweed

Lofoten Umami

Nordland

Lofoten Umami Et japansk-inspirert dryss med tang og tørrfisk som gir maten det lille ekstra. Umami er en naturlig smaksforsterker og gjør drysset til et fantastisk all-round krydder. Helt enkelt smaken av Lofoten i en liten blå boks. Egner seg spesielt godt til fisk og sjømat, men også på en saftig biff

Gå til produkt

Lofoten Seaweed

Trøffeltangsalt

Nordland

Består av havsalt og tørket grisetangdokke (trøffeltang). Setter en nydelig trøffelsmak på maten og passer godt i smør og fete sauser, pastaretter og risotto. Fantastisk til stekt potet, trives også i kjøtt- og tørrfiskretter

Gå til produkt

Lofoten Seaweed

Butare/wakame ( Alaria esculenta)

Nordland

Håndhøstet viltvoksende butare/wakame fra en av verdens sterkeste tidevannstrømmer. Butaren har et tynt og mykt vingelignende blad og en hardere midribbe som skiller vingene. Kan leveres knust( større biter) eller malt opp til dryss. Her også to kvaliterer - kun flak fra bladet eller fra midribben.

Gå til produkt

Lofoten Seaweed

Tørket Trøffeltang/grisetangdokke ( vertebrata lanosa)

Nordland

Trøffeltangen er en liten og lett dusk som vokser på grisetangen. Den har derfor navnet grisetangdokke. Den har de siste årene blitt meget populær for sin milde trøffelsmak og blir nå oftest omtalt som trøffeltang definert etter smak.

Gå til produkt