Klostergarden ®

Rogaland

Klostergarden ® har sitt utspring i Utstein gard. Garden er nærmeste nabo til Utstein Kloster, Norges eneste bevarte middelalderkloster. Vi tilbyr tjenester og produkter fra egen og omkringliggende garder. Hovedproduksjon er i dag lam, gris og storfe. Vi har også et eget gardsutsalg.

Utstein opptrer i historiske kilder som kongsgård alt på 800-tallet. Klosteret ble oppført rundt år 1200. Klosteret er det eneste fullt bevarte middelalderklosteret i Norge. Bygningene og området har opp igjennom tidene blitt brukt allsidig og har vært både høvdingesete, kongsgård, kloster, herregård og slektsgard. Utstein Gard har vært slektsgard fra år 1700. Den produksjonen vi har i dag bygger på generasjoner av kunnskap og ektefølt engasjement for jordbruket og dyrehold. I dag drives garden av Inger Lise og Anders Schanche Rettedal. Vi har rundt 600 vinterfôra sau, 1600 slaktegris, 10-30 utegående gris, 30 ammekyr og et stort kulturlandskap å holde i hevd. Det er rike tradisjoner for å utvikle kvalitetsmat på Klostergarden, og vi lover deg trygg og god mat med historie. Vi har i dag 45 flinke lammeprodusenter i nærområdet som leverer lam inn under klostergården, etter strenge kvalitetskriterier for fett, kjøttfylde og størrelse. Kun lam som oppfyller kriteriene kommer på markedet som Klosterlam. Når du kjøper dette lammekjøttet får du et førsteklasses produkt med en særegen smak. Lammekjøtt av Klosterlam selges i dag via dagligvare hos REMA1000 i Rogaland og Etne, direkte til restauranter i Stavanger-regionen og noe utvalg er også tilgjengelig i gardsutsalget vårt. Ferskt lammekjøtt fra Klostergarden mottok i september 2016 Spesialitetsmerket av Matmerk. Utmerkelsen gjelder for tre år. En uavhengig fagjury mente dette er et utrolig saftig og smaksrikt lammekjøtt med en tydelig opprinnelse og historie. De sier at regionen nord for Stavanger i Rogaland er kjent for å levere tidlige lam av god kvalitet, fordi kystområdet har frodig beite fra tidlig vår. Videre sier juryen at lam fra Klostergarden er utvalgt etter kriterier for kjøttfylde og størrelse, det er kjøttfullt, mørt og saftig og skiller seg ut fra standard lammekjøtt. Lammecarré fra Klostergarden var finalist i Det Norske Måltid 2016. Skogsgrisen vår var finalist i Det Norske Måltid 2018.

Alle produkter fra Klostergarden ®

Klostergarden ®

Limousinkjøtt fra Klostergarden

Rogaland

Klostergarden har lang tradisjon med storfeproduksjon. Dette har vi nå tatt opp igjen og de siste årene har vi valgt å fostre frem storfe av rasen Limousin her på garden.

Gå til produkt

Klostergarden ®

Skogsgris fra Klostergarden

Rogaland

Vi selger i dag skogsgriser fra Klostergarden til de beste restaurantene i Stavanger-regionen. De siste årene har vi satt ut noen ekstra smågris som har gått ute i skogholtet på Utstein gard fra sommer til sen høst. Der har de vokst seg store og feite.

Gå til produkt

Klostergarden ®

Lammecarré

Rogaland

Lammecarré er ytrefilet fra ryggen (lammesadelen) med trimmede ribben. Kjøttet kjennetegnes ved de lange benpipene som stikker frem av kjøttet.

Gå til produkt

Klostergarden ®

Surret lammestek

Rogaland

Lammestek er kjøtt fra lammelåret, ferdig surret i nett.

Gå til produkt

Klostergarden ®

Lammeskank

Rogaland

Nedre delen av lammelåret, altså leggen. Benet gjør kjøttet enda mer smaksrikt og ser lekkert ut på tallerken. Lang tilberedningstid gir mørt og saftig kjøtt.

Gå til produkt

Klostergarden ®

Kjøttdeig av lam

Rogaland

Kvernet lammekjøtt (ikke i butikk 2019)

Gå til produkt

Klostergarden ®

Lammebog i skiver

Rogaland

Lammebog er forparten på lammet (beinet med skulder).

Gå til produkt

Klostergarden ®

Fårikålkjøtt av lam

Rogaland

Kjøtt av lam forpart (nakke), oppdelt i grytebiter tilpasset koking av fårikål; Norges nasjonalrett!

Gå til produkt

Klostergarden ®

Lammelår i skiver

Rogaland

Lammelår i skiver er skiver som er skåret direkte over lammelåret, slik at det sitter litt av lårbenet som en kjerne midt i skiven.

Gå til produkt

Klostergarden ®

Pinnekjøtt av lam

Rogaland

Bruksområder: Til et hvert julemåltid, både alene og sammen med familie og venner. Tilberedes med omtanke og kjærlighet.

Gå til produkt

Klostergarden ®

Fenalår av lam

Rogaland

Til et plutselig og koselig besøk av venner eller familie. Kanskje er det du som tar turen til noen andre for å hilse på i jula og glede noen rundt deg? Ferdig tilberedt og klart til servering.

Gå til produkt