HINDRUM GÅRDSYSTERI

Trøndelag

Hindrum Gårdsysteri er et gårdsysteri i bygda Hindrem på Fosen. Vi brenner for håndlaget, kortreist økologisk mat og vi ønsker med ysteriet vårt å bidra til en mere variert og kvalitetsorientert matproduksjon i Trøndelag. Våre oster er hovedsaklig fastoster, ystet med inspirasjon fra den store verden, men tilpasset norske forhold.

Hindrum Gårdsysteri ble startet høsten 2014 på Hindrum Nedre Gård. Hindrum Nedre gård har drevet med økologisk melkeproduksjon i en del år før ysteriet ble bygd. Vi brenner for håndlaget, kortreist økologisk mat og vi ønsker med ysteriet vårt å bidra til en mere variert og kvalitetsorientert matproduksjon i Trøndelag.

Hindrum Nedre gård drives i dag av Frode Hindrum og Lise Mathiesen. Frode er odelsgutt på gården som har vært i familiens drift så langt tilbake man kan spore i skriftlige kilder - 1520 - og meget sannsynlig også lenge før dette årstall. Lise er ysteri-sjef og primus motor bak prosjektet.

Navnet Hindrum/Hindrem er trolig avledet av elvenavnet Hindra/Hindrå, som igjen er avledet av dyrenavnet hind. Navnets siste del «heimr» viser at det er et meget gammelt navn da navn med den slags endelse gikk ut av bruk først i vikingetiden. En oversettelse kan være «hindens hvilested».

Alle produkter fra HINDRUM GÅRDSYSTERI

HINDRUM GÅRDSYSTERI

Kjerringklump - bandasjemodnet cheddar

Trøndelag

Vår Kjerringklump ost er ystet med inspirasjon fra den britiske Cheddar, som opprinnelig ble modnet i Cheddar-grottene i Sommerset.

Gå til produkt

HINDRUM GÅRDSYSTERI

Kjølhei - bandasjemodnet cheshire

Trøndelag

Vår Kjølhei ost er inspirert av den eldste kjente britiske osten Chesire, som første gang nevnes i 1580.

Gå til produkt

HINDRUM GÅRDSYSTERI

Aksnes - ipa-jack

Trøndelag

Aksnes osten er vårt mest populære øl-ost. Den er en IPA-jack og er resultatet av vårt andre eksperiment med å fusjonere øl og ost.

Gå til produkt

HINDRUM GÅRDSYSTERI

Dragestrand - porter-cheddar

Trøndelag

Vår Dragestrand ost er en porter-chedder inspirert av en irsk tradisjon med å bruke øl-typen porter i ostemassen under produksjonen og til å vaske osten i under modning.

Gå til produkt

HINDRUM GÅRDSYSTERI

Bjønnå - lagret feta

Trøndelag

Vår Bjønnå ost er inspirert av den populære greske feta osten. Den er ystet av ku-melk og modnet i en salt lake i en periode på 3 til 30 måneder.

Gå til produkt