Hindrum Gårdsysteri ble startet høsten 2014 på Hindrum Nedre Gård. Hindrum Nedre gård har drevet med økologisk melkeproduksjon i en del år før ysteriet ble bygd. Vi brenner for håndlaget, kortreist økologisk mat og vi ønsker med ysteriet vårt å bidra til en mere variert og kvalitetsorientert matproduksjon i Trøndelag. Hindrum Nedre gård drives i dag av Frode Hindrum og Lise Mathiesen. Frode er odelsgutt på gården som har vært i familiens drift så langt tilbake man kan spore i skriftlige kilder - 1520 - og meget sannsynlig også lenge før dette årstall. Lise er ysteri-sjef og primus motor bak prosjektet. Navnet Hindrum/Hindrem er trolig avledet av elvenavnet Hindra/Hindrå, som igjen er avledet av dyrenavnet hind. Navnets siste del «heimr» viser at det er et meget gammelt navn da navn med den slags endelse gikk ut av bruk først i vikingetiden. En oversettelse kan være «hindens hvilested».