Gomme er et gammelt tradisjonsrikt osteprodukt, som brukes til hverdag og fest. Vår produksjon av gomme foregår hele året og oppskriften har gått i arv fra husmor til husmor. Lages av fersk melk fra Nord-Norge.
Prosessen med å lage gomme, tar en hel dag. Melka kokes, for så å «sprenges» (ostemassen skilles ut) og kokes deretter inn til en tykk ostemasse. Vår gomme inneholder en smak av Nordnorsk natur, samt et skikkelig hint av Østens gode krydder: anis og kanel. Når gommen kokes så lenge, samt tilsettes sukker, får den en karamell-aktig smaksopplevelse. Skikkelig matlyst på boks!
Ingredienser | Melk, sukker, rosiner, hvetemel, kanel og anis |
---|---|
Allergener | melk, mel |
Holdbarhet | 12 mnd. i fryser. 14 dager etter opptining i kjøleskap 0-4 ºC |
Oppbevaring | -18ºC eller kaldere |
Energi | 604/141 |
---|---|
Fett | 3,5 |
– mettede fettsyrer | 2,2 |
Karbohydrater | 24,6 |
– sukkerarter | 18 |
Protein | 3,2 |
Salt |