Grünerløkka Brygghus

Oslo

Grünerløkka Brygghus ble startet som Gastropub i 2010 på Grünerløkka i Oslo. I 2013 ble den første tanken innstallert i bryggerietslokaler i Københavngata, rett ved Sofienbergparken. Siden den tid har Grünerløkka Brygghus vokst seg til å bli en av Norges største håndverksbryggerier som leverer utmerket øl til hele Norge.

«Støtt ditt lokale bryggeri» har vært et viktig slagord, da lokal tilhørighet og tilgjengelighet er noe det fokuseres på, og vi ønsker å være godt synlige og representert i vårt nærmiljø. Vi har øl tilgjengelig på vinmonopolet, butikk og horeca. Bryggeriet viser vi stolt frem for alle interesserte, og vi tilbyr omvisninger og kurs.

For mange er vi kjent for våre årlige ølfestivale. Grünerløkka Mikrobryggfestival og Oslo Mikrobryggfest har blitt store årlige begivenheter for mange ølinteresserte.

Bryggverket vårt er på 1000L og vi har 8 gjæringstanker og én klargjøringstank. Målsetningen vår er å produsere 200.000L i året. Noe vi er ganske nære nå.

Vi prøver så godt vi kan å kjøpe råvarer og ingredienser lokalt eller norsk der vi kan. Og jobber alltid med å redusere utslipp som følge av produksjonen. Vi har i tillegg kuttet ut bruken av plastglass på festivalene våre for å være så grønne som mulig.
Alle maltrestene etter bryggingen blir hentet av lokale bønder og ender opp som dyrefòr. Slik får vi utnyttet alle råvarene optimalt, og ingenting går til spille.

I bryggeriet finner vi daglig leder og bryggmester Kjetil Johnsen, Adrian W. Aarnæs og Inga Greve.

Med en leken tilnærming til ølbrygging brygges det gjerne utradisjonelle øl, samtidig som enkelte av de mest solgte variantene er stilrene øl som brygges oftere. Det er Kjetil sine oppskrifter som brygges, og med en lang erfaring innen serveringsbransjen er det på bryggeriet han trives best.

Adrian har jobbet i bryggeriet siden oppstart, og har en lang fartstid i ølbransjen. I tillegg til å brygge øl er Adrian den som har mest teknisk innsikt. Når noe går skeis eller det skummer i kranene er det ofte Adrian som ordner opp.

Inga Greve jobber som brygger og har utdannelse innen øl og brygging, og er i tillegg sertifisert ølservitør. Med erfaring som kursholder for ølakademiet har Inga solid erfaring og ulike tilnærminger til øl.

Alle produkter fra Grünerløkka Brygghus

Grünerløkka Brygghus

¤Grünerløkka Brygghus Hverdags Ipa 0.33l

Oslo

Session New England IPA.

Gå til produkt

Grünerløkka Brygghus

INGEFÆR ALE 0,33 L

Oslo

Løkka Ingefær ale er et øl tilsatt store megder fersk ingefær i kokeprosessen.

Gå til produkt

Grünerløkka Brygghus

LØKKA PILS 0,33 L

Oslo

Løkka pils er en lys, frisk og moderne lagerøl. Brygget med tysk pilsnermalt og klassisk tsjekkisk nobelhumle i kombinasjon med amerikansk sitrushumle. Ufiltrert og upasteurisert håndverksøl.

Gå til produkt