Grünerløkka Brygghus

Oslo

Grünerløkka brygghus så dagens lys i 2013, og vi holder til like ved Sofienbergparken, midt på Grünerløkka. Vi har åpent bryggeri hver lørdag fra 14-19, der man kan komme for å ta en titt, smake vårt øl og slå av en prat med bryggerne.

«Støtt ditt lokale bryggeri» har vært et viktig slagord, da lokal tilhørighet og tilgjengelighet er noe det fokuseres på, og vi ønsker å være godt synlige og representert i vårt nærmiljø. Vi har øl tilgjengelig på vinmonopolet, butikk og horeca. Bryggeriet viser vi stolt frem for alle interesserte, og vi tilbyr omvisninger, kurs i tillegg til at vi stiller bryggeriet tilgjengelig for reservering til ulike festlige lag.

For mange er vi kjent for våre årlige ølfestivaler, og Grünerløkka mikrobryggfestival har blitt en stor årlig begivenhet for mange ølinteresserte. Nå holder vi dørene til bryggeriet også åpne for publikum hver lørdag. Fra klokken 14.00 på lødager har man dermed mulighet for å kjøpe seg noe godt å spise og drikke, se bryggeriet og slå av en prat med oss som jobber her.

Med et 1000 liters bryggverk, og 8 gjæringstanker (der fem av dem rommer 4000 liter, og de resterende tre rommer 2000 liter) har vi kapasitet til å brygge ca 200 000 liter øl i året.
All «masken», dvs kornrestene fra bryggingen, blir hentet av lokale bønder og ender opp som dyrefòr. Slik får vi utnyttet alle råvarene optimalt, og ingenting går til spille.

I bryggeriet finner vi daglig leder og bryggmester Kjetil Johnsen, Adrian W. Aarnæs og Inga Greve.

Med en leken tilnærming til ølbrygging brygges det gjerne utradisjonelle øl, samtidig som enkelte av de mest solgte variantene er stilrene øl som brygges oftere. Det er Kjetil sine oppskrifter som brygges, og med en lang erfaring innen serveringsbransjen er det på bryggeriet han trives best.

Adrian har jobbet i bryggeriet siden oppstart, og har en lang fartstid i ølbransjen. I tillegg til å brygge øl er Adrian den som har mest teknisk innsikt. Når noe går skeis eller det skummer i kranene er det ofte Adrian som ordner opp.

Inga Greve jobber som brygger og har utdannelse innen øl og brygging, og er i tillegg sertifisert ølservitør. Med erfaring som kursholder for ølakademiet har Inga solid erfaring og ulike tilnærminger til øl.

Alle produkter fra Grünerløkka Brygghus

Grünerløkka Brygghus

HVERDAGS IPA 0,33 L

Session New England IPA.

Gå til produkt

Grünerløkka Brygghus

INGEFÆR ALE 0,33 L

Løkka Ingefær ale er et øl tilsatt store megder fersk ingefær i kokeprosessen.

Gå til produkt

Grünerløkka Brygghus

LØKKA PILS 0,33 L

Løkka pils er en lys, frisk og moderne lagerøl. Brygget med tysk pilsnermalt og klassisk tsjekkisk nobelhumle i kombinasjon med amerikansk sitrushumle. Ufiltrert og upasteurisert håndverksøl.

Gå til produkt