GLITNE KVEITE

Vestland

A Fjord on land- I det landbaserte bassenget ved Sognefjorden kjenner kveita seg heime. Heilt ulik anna norsk oppdrettsfisk, svømmer Glitne-kveita i basseng på land. Dei er bygd rett ved fjorden, i harmoni med det bratte terrenget. I det kalde, krystallklare vatnet, som vert henta frå 100 meters djup, svømmer kveita rundt i opptil fire år, dette er Slow Food.

Kveiten bruker hele fjorden, fra de mørkeste dypeste områdene til de lysere grunnene. Glitne låner noe av fjorden hvor vannet er på sitt aller beste.
Glitne ' s bassenger er på land, hekker under fjellsidene i en ufruktbar og ugjestmilde landskapet. Folk har alltid høstet av naturen her, men Glitne gjør det på en radikalt innovativ måte: ved å bruke vann fra dypt nede i Sognefjorden, uten forurensende enten land eller sjø. Materialene som brukes, kan resirkuleres.
På anlegget i Slantevika, er kveite tendert manuelt, og det meste av fôring er også gjort for hånd. Dette håndverket tilnærming betyr at fisken vokser sakte men jevnt i kaldt vann. Fersk sjøvann pumpes opp kontinuerlig fra dypet av Sognefjorden.
Kveite lagrer mer glykogen i musklene enn andre fiskearter. Stress kan føre til protein og muskler i fisken kjøtt å bryte ned raskere og øke tap av vann, som har en ugunstig effekt på kvaliteten på fisken. Glitne kveite ikke vet hva stress er, og smaken er unik blant oppdrettsfisk.

Alle produkter fra GLITNE KVEITE

GLITNE KVEITE

Glitne Sashimi - Grade Lettrøkt Kveite Røykt

Vestland

GLitne kombinerar norske sjomattradisjoner med inspirasjon fra moderna gastronomi. Lettrokt og delikat saltet,er denne kveiten det naturliga valget for utsokte matopplevelser.

Gå til produkt