Elvekanten Ysteri AS Gammel Erik

Trøndelag

Elvekanten Ysteri reåpnet nytt ysteri 4 desember 2019, og er lokalisert rett ved E6 på Namsskogan helt nord i Trøndelag. Umiddelbar nærhet til elva Namsen er bakgrunnen for navnet. Vi produserer 4 ostevarianter, der 2 er med urter og 2 naturelle. Vår mest kjente ost Gammel Erik vellagret har priser og utmerkelser fra både NM og VM. Det brukes helfet melk fra lokale, lykkelige kyr, vi har èn fast leverandør på melk.

Elvekanten Ysteri startet som et prøveprosjekt hjemme på kjøkkenet til Carlos Helguera i 2000.

Med kun 12 osteformer og en hjemmesnekret ostepresse, ble resultatet etter hvert så vellykket at Carlos begynt å kikke seg om etter et sted å etablere sitt eget ysteri. Valget falt på det nedlagte samfunnshuset i Namsskogan. Der ominnredet han kjelleren til meieri og hovedetasjen til bolig.
I 2019 ble ysteriet utvidet for å øke produksjonskapasiteten.

Utgangspunktet for produksjonen har hele tiden vært gaudatype, som Carlos med tiden har utviklet, med inspirasjon fra franske og nederlandske ysteteknikker, til sine egne varianter av den tradisjonelle fast-osten, både med og uten urter tilsatt.
I dag har ysteriet fire forskjellige oster i utvalget sitt, med den vellagrede Gammel-Erik som selve flaggskipet. Den lagres i opptil et helt år. I tillegg lages det fast-oster tilsatt urter som ramsløk og spisskum.

Ostene har en markant smak med god aroma og konsistens.
Gammel Erik vellagret har mottatt høythengende priser i inn- og utland ved flere anledninger (NM og VM)

Alle produkter fra Elvekanten Ysteri AS Gammel Erik

Elvekanten Ysteri AS Gammel Erik

Gammel Erik Ramsløk

Trøndelag

Ystet på tilnærmet samme måte som Gammel Erik Vellagret. Håndverks-ost med utgangspunkt i Gauda, inspirasjon fra Nederland og Frankrike, samt flere års videreutvikling lokalt med tilsetning av Ramsløk (også kalt Nordens hvitløk) framstår urteosten som en smakfull ost med god aroma.

Gå til produkt

Elvekanten Ysteri AS Gammel Erik

Gammel Erik vellagret

Trøndelag

Håndverks-ost med utgangspunkt i Gauda, inspirasjon fra Nederland og Frankrike, samt flere års videreutvikling lokalt, framstår osten i dag som en smakfull ost med god aroma, lett krystallisert og vellagret.

Gå til produkt

Elvekanten Ysteri AS Gammel Erik

Gammel Erik rund

Trøndelag

Ystet på tilnærmet samme måte som Gammel Erik Vellagret. Håndverks-ost med utgangspunkt i Gauda, inspirasjon fra Nederland og Frankrike, samt flere års videreutvikling lokalt, framstår osten i dag som en smakfull ost med god aroma.

Gå til produkt