Fjellestad Gardskjøken

Søst

Søst er godt til lefser og julebrød ,eller pålegg på loffen og brødskiva

Søst er høgtids og festmat og er opprinelig frå Sunnmøre.
Søst er eit gomme produkt og er produsert av kumjølk som blir innkokt til den får ein gyllen farge og karamellisert. Den er litt søt og har ein smak av anis.

I salg hos Alle dagligvarebutikkane i Nordfjord, dei fleste i Sunnfjord,Coop på Sunnmøre og Kvamme konoial og fetevarer i Bergen

Oster Tradisjonsost Vestland


 


Fjellestad Gardskjøken

Vestland

Fjellestad Gardskjøken har vore lokalmatprodusent sidan desember 1980. Vårt hovudprodukt for butikksalg er Søtosten G...

Gå til produsent
Ingredienser Kumjølk, semulegryn, sirup, sukker, rosiner, anis og osteløype
Allergener Mjølk, kveite
Egenskaper
  • Søst er er heilt uten konserveringsmiddel og kunstige tilsetjingsstoff
Holdbarhet 8 veker
Oppbevaring 0 - 4 grader
Næringsinnhold pr. 100g/ml
Energi 806 kj / 193 kcal
Fett 10,0g
– mettede fettsyrer 6,6
Karbohydrater 17,2g
– sukkerarter 15,7g
Protein 8,5g
Salt 0,2g

Innhold

Ingredienser Kumjølk, semulegryn, sirup, sukker, rosiner, anis og osteløype
Allergener Mjølk, kveite
Egenskaper
  • Søst er er heilt uten konserveringsmiddel og kunstige tilsetjingsstoff
Holdbarhet 8 veker
Oppbevaring 0 - 4 grader

Næringsinnhold

Næringsinnhold pr. 100g/ml
Energi 806 kj / 193 kcal
Fett 10,0g
– mettede fettsyrer 6,6
Karbohydrater 17,2g
– sukkerarter 15,7g
Protein 8,5g
Salt 0,2g

Produktvarianter

  • Rund ,500g. ø = 112 mm , h = 6,5 mm
    GTIN (F-pak): 7090019930095
Merk at produsenten selv er ansvarlig for informasjonen på denne siden. Den som tilbereder/serverer mat til en allergiker må alltid lese produktets ingrediensliste nøye. Stiftelsen Norsk Mat er ikke ansvarlig for eventuelle feil eller mangler i den oppgitte informasjonen.

Flere produkter fra Fjellestad Gardskjøken

Fjellestad Gardskjøken

Dravle

Vestland

Tradisjonell dravle frå Nordfjord ,men er også knakande god atåt spekemat og på ostebordet

Gå til produkt

Fjellestad Gardskjøken

Skvettebrød - lefse til fiskemat

Vestland

Skvettebrød, tidlegare kalla fiskelefse, vart skvetta med vatn før servering.

Gå til produkt

Fjellestad Gardskjøken

Snekalefse - smurt tynnlefse

Vestland

Namnet Snekalefse kjem av at leivane som nyttast til denne typen lefse vart bløytt med mjølk før servering, kjent som «å sneke».

Gå til produkt

Fjellestad Gardskjøken

Gombe - søtost fra spretne vestlandskyr

Vestland

Gombe er ein type søtost, som tradisjonelt har blitt brukt til lefser som fest- og høgtidsmat. Gomba frå Fjellestad Gardskjøken er laga av fersk mjølk frå eigen gard.

Gå til produkt