Erdahl kjøttforretning

Nordland

Erdahl Kjøttforretning er en unik produsent av kjøtt- og fiskeprodukter som ligger i Kabelvåg i Lofoten. Varene produseres av tradisjonsrike lokale råvarer og er et resultat av flere generasjoners fagkunnskap og respekt for kvalitet.

Bedriften har eksistert i over 80 år over 3 generasjoner. Brynjulf Erdahl startet slakteri og kjøttforretning i 30-årene. Hans nevø, Jørgen, tok over på 70-tallet og i 2005 overtok hans sønn, Sigurd Erdahl. Familiebedriften driver også røykeri, kjølelager og fryseri.

Familien utviklet sine egne oppskrifter, og Jørgen beholdt alle de 200 oppskriftene i hodet. Jørgen strakk seg etterhvert til å skrive ned litt for hånd, men det var Sigurd som fikk begynt arbeidet med å registrere all kunnskapen digitalt.

Sigurd Erdahl driver fremdeles forretningen på den tradisjonelle måten også når det gjelder levering. Han reiser selv hver uke rundt med varer til kunder i Vesterålen og Lofoten. Slik opprettholder han også et nært forhold til kundene.

Unike produkter
Blant de 200 hjemmelagede produktene som lages av Erdahl Kjøttforretning, er de mest kjente varene røkt laks, røkt rogn og bacon. De er også kjent for sitt spesialproduserte pinnekjøtt, rå lammerull og kokt/sydd lammerull. Og de tilbyr et stort utvalg av fenalår, spekeskinke, kjøttkaker, fiskekaker, spekekjøtt av hval og utallige påleggsvarianter.

Lokale råvarer brukes i sesongen når de er tilgjengelige. Det kan være lam fra Lofoten og Vesterålen, som slaktes på høsten etter at de har beitet fritt i sjøsaltet vind og spist gress og salte urter fra fjellsidene. Eller det kan være Skrei (reg varemerke for torsk), som gyter i Vestfjorden og hentes opp fra ren, kald sjø i løpet av vintermånedene

Alle produkter fra Erdahl kjøttforretning