Bryggeriet Frøya

Trøndelag

Vi startet opp i april 2016 og har siden det holdt til på Uttian i Frøya kommune. Vi brygger øl som hyller kystkulturen, noe som gjenspeiles i våre valg av logo, navn på produktene og utforming på etikettene. Ølet brygges på gode råvarer med tålmodig håndtverk, og er laget med tanke på å komplementere smakene i det rike utvalget av lokalprodusert mat på Frøya og på naboøyen Hitra.

Alle produkter fra Bryggeriet Frøya

Bryggeriet Frøya

Havfrua

Trøndelag

Havfrua er en pilsner med inspirasjon fra den friske sjølufta på Frøya. Dette er et lyst øl brygget med rent og friskt frøyavann, et øl nesten like uimotståelig som havfrua. Havfrua lys lager passer spesielt godt til sjømat.28

Gå til produkt

Bryggeriet Frøya

Guri Kunna

Trøndelag

Guri Kunna stout er en mørk ale med en rik og fyldig smak preget av brent malt. Guri har sitt eventyrlige rike i Froan utenfor Frøya, og dette ølet er vår hyllest til henne. Prøv Guri Kunna stout til varmrøkt laks. De eldste kildene som omtaler Guri Kunna skriver seg fra 1770-årene fra Gerhard Schøning. Han nevner henne i en fotnote i innberetningen fra studiereisene han gjorde i årene 1773-75, og sørget også for å få skrevet ned ei gammel vise som gikk under navnet «Haltens vise», der Guri Kunna tar del i et «havmanns-bryllup».

Gå til produkt

Bryggeriet Frøya

Havmann

Trøndelag

Havmann blonde er et lyst sommerøl. Fruktig og friskt. Nytt av 2019 er at den er brygget på malt fra Bonsak Gårdsmalteri i Trøndelag. Mottar havmannen hjelp kan han i takknemlighet røpe gode fiskemed. Får du havmann på ongelen inn i båten er du sikret gode fangster hvis du slipper han ut igjen.

Gå til produkt

Bryggeriet Frøya

Uttian

Trøndelag

Uttian Pale Ale er et amerikansk type pale ale med typisk humlepreg og smak av karamell-malt. Uttian er ei øy i Frøya med lange tradisjoner for hvalfangst, som holdes i hevd fremdeles i dag. Prøv grillet hvalkjøtt med marinade av UPA.

Gå til produkt

Bryggeriet Frøya

Kraken

Trøndelag

Kraken gjemmer seg på dypet og blir sjelden sett, men drar du langt nok til havs skal du ikke føle deg for trygg. Kraken bayer er et mørkt og fyldig lagerøl som passer bra til kjøttretter. Prøv Kraken bayer til villsau. 

Gå til produkt

Bryggeriet Frøya

Tuftkall

Trøndelag

Hvis du har tuftkallen på din side vil han bringe deg lykke på havet. Behandler du han derimot dårlig kan han gjøre mye ugang. Tuftkall er en klassisk undergjæret juleøl, og et naturlig følge til julematen

Gå til produkt

Bryggeriet Frøya

Bryggeriet Frøya Furia Sukkertare 500ml Flaske Surøl med Sukkertare

Trøndelag

Furia er et kjelesyrnet øl med sukkertare - et skikkelig kystøl med særpreg og temperament. Når Furia er på ferde, er det best å være grei og oppføre seg som folk. Gjør du Furia sint, kan du vente deg en smertefull hevn.

Gå til produkt