Vi var ute etter å lage en unik salatost med god smak, men som fortsatt lar den fantastiske smaken fra geitemelka skinne. Vi ville holde det mest mulig basert på norske smaker, prøvde forskjellige sammensetninger. Blant annet karve. Tørket karve har veeldig mye smak, og tok fort overhånd.
Gjennom nettverket vårt av småskala produsenter kom vi i kontakt Halvor Heuch hos Arcus. Vi fikk en test-batch av karve som de hadde brukt i sin akevittproduksjon. Denne hadde en mild og fin karvesmak, og et hint av akevitt. Sammen med en veldig god ostesmak syntes vi dette ble en innertier. Og det syntes de tilsynelatende også på Dyrskun på Seljord, der vi fikk pris for Årets Matprodukt i 2022. Stas!
Kvita Akevittkarve blir mer og mer populær, og vi er spent på fortsettelsen.
Om enn litt mot den sære enden av osteverdenen, så topper den det meste. Spesielt en god salat til tapasen.