Bagn Pølsemakeri

Eine Aurdal Stabbur, Bagn Pølsemakeri

  • Spesialitet
  • Beskyttet betegnelse

Vurdering fra fagjury

Eine Aurdal stabbur - Eine Aurdal Stabbur lages av storfekjøtt (56 %), svinehjerter, spekk, lever av storfe, saft, sirup, salt og grunnkrydderne pepper, nellik og einebær. - Bagn Pølsemakeri har basert sine produkter både på gamle oppskrifter fra området og på egenutviklede resepter, men produksjonsmetoden er den samme for alle typer. - Produksjonen skjer på høsten og er basert på mest mulig råstoff fra Valdres-regionen. - Produksjonen skjer etter gamle metoder fra Valdresregionen og pølsene modnes i vekslende klima med hjelp av Valdres friske fjelluft. - Pølsene skal etter modning og tørking ha et svinn på omlag 40%. - Ferdig modnet pølse oppnår en fast konsistens, er rødlige i midten med en mørkere kant rundt. - Eine Aurdal Stabbur er en mild, søtlig pølse med behagelig leversmak.

×

Aurdal stabbur er en søtlig og mild kurv, laget etter tradisjonsrik oppskrift og metode for Kurv fra Valdres, Den er søtlig og mild med en rødlig kjerne. Hovedingrediens er storfekjøtt og smaken preges av pepper,nellik og einebær.

Bagn Pølsemakeri ble etablert i 1990 og videreførte spekepølsa Aurdal Stabbur som kom fra gården Voll i Sør Aurdal. Kurven (Spekepølsa) ble først laget av Harald Dokken også blitt kalt Dokkenpølsa. Pølsa er laget etter lokal tradisjon og tørket i Valdres friske fjelluft og varierte klima. Pølsa er en av de eldste i Valdres og er laget på Norsk råvare og med ekte bær og pølsene blir laget i 600g.-300g. og oppskåret.
Aurdal Stabbur er godt motatt og blitt premiert med 6 Gull - 3 sølv -4 Bronse og blitt kåret til Valdres beste spekepølse.
Bagn Pølsemakeri er også med i organisasjonen Kurv frå Valdres og er tildelt Geografisk Beskyttede Betegnelse og Spesialitetmerket. Se stiftelsennorskmat.no

Kjøtt Innlandet


 


Bagn Pølsemakeri

Innlandet

Spekemat fra Valdres Tørket og laget til fjells etter naturens gang

Gå til produsent
Ingredienser Til 100g ferdigvare er anvendt 166g råvare kjøtt av storfe, svinehjerter, spekk, storfelever, sirup, solbær, salt E250 krydder.
Allergener Ingen
Egenskaper
  • Produktet er glutenfri og laktosefri.
Oppbevaring Oppbevares tørt og kjølig over lenger tid anbefales å fryses
Næringsinnhold pr. 100g/ml
Energi kj.1643- kcal.393
Fett 28,1
– mettede fettsyrer 0,1
Karbohydrater 6,3
– sukkerarter 0,6
Protein 20,9
Salt 4,3

Innhold

Ingredienser Til 100g ferdigvare er anvendt 166g råvare kjøtt av storfe, svinehjerter, spekk, storfelever, sirup, solbær, salt E250 krydder.
Allergener Ingen
Egenskaper
  • Produktet er glutenfri og laktosefri.
Oppbevaring Oppbevares tørt og kjølig over lenger tid anbefales å fryses

Næringsinnhold

Næringsinnhold pr. 100g/ml
Energi kj.1643- kcal.393
Fett 28,1
– mettede fettsyrer 0,1
Karbohydrater 6,3
– sukkerarter 0,6
Protein 20,9
Salt 4,3
Merk at produsenten selv er ansvarlig for informasjonen på denne siden. Den som tilbereder/serverer mat til en allergiker må alltid lese produktets ingrediensliste nøye. Stiftelsen Norsk Mat er ikke ansvarlig for eventuelle feil eller mangler i den oppgitte informasjonen.

Flere produkter fra Bagn Pølsemakeri

Bagn Pølsemakeri

Eine Hjortepølse, Bagn Pølsemakeri

Innlandet

Eine Hjortepølse er en smakfull viltpølse av hjortekjøtt, blandet med innmat av storfe og svin. Pølsen er krydret med salt, pepper, nellik og einebær.

Gå til produkt

Bagn Pølsemakeri

Eine Reinsdyrpølse, Bagn Pølsemakeri

Innlandet

Reinsdyrpølse er laget av reinkjøtt, blandet med innmat av svin og storfe. Den smaker av vilt og er tradisjonen tro litt mer frisk i smaken med preg av nellik og einebær og karve.

Gå til produkt

Bagn Pølsemakeri

Eine Elgpølse, Bagn Pølsemakeri

Innlandet

Eine Elgpølse inneholder elgkjøtt og innmat av storfe, elg og svin. Den har tradisjonen tro litt søtlig smak og en rødlig kjerne og er krydret med bla nellik, einebær og pepper.

Gå til produkt