Arendals Bryggeri ble til i et tidligere brennevinsbrenneri i Kittelsbukt i 1839. Med all skipstrafikken byen hadde, var det et godt marked for øl i Arendal den gangen. Og lokalbefolkningen satte også pris på det vi brygget. Til å begynne med var ølsortene våre den tidens vanlige overgjærete typer; skibsøl, pottøl, godt søtt øl og godt bittersøtt øl. Omtrent samtidig med vår oppstart oppdaget man i Bayern kunsten å lage undergjæret øl, som ble modnet under lagring. Dette ølet ble kalt Bayersk Øl eller Lager. Mens det vanlige bayerske ølet var et mørkt øl, begynte man i Bøhmen å produsere lagerøl av lysere malt. Dette ble kalt Pilsner etter byen det kommer fra. I den engelskspråklige verden bruker man fortsatt navnet Lager på denne varianten. I Arendal brygget vi vår første undergjærede øl så tidlig som i 1846, så vi fulgte smakstrendene og markedsbehovene allerede den gangen. I løpet årene siden oppstarten har vi mottatt mange priser, utmerkelser og lovord for våre brygg. VI KALLER OSS NEMLIG IKKE "NORGES STOLTESTE BRYGGERI" UTEN GRUNN. Bedriften har de siste årene investert mer enn 40 mill NOK i nytt og moderne produksjonsutstyr. Ny tappemaskin for engangs glass og plastflasker. Ny etikettmaskin for selvklebende etiketter og ny tappemaskin for standard boks i str 0,33-0,44 og 0,50; samt sleek bokser i 0,33. Kapasitet på denne er 18.000 boks/time. I tillegg har bedriften etablert et moderne mikrobryggeri med en stor fleksibilitet.