Hopp til hovedinnholdet
Lokalmat.no
chevron_left
Lær alt du ønsker å vite om pølseproduksjon

Lær alt du ønsker å vite om pølseproduksjon

Pølser er noe de fleste aldri blir lei. Pølser passer i alle anledninger og man har mulighet å finne sin egen favoritt.

Vi ser for oss to kunnskapsrike dager med pølser i lange baner – grove/fine, tykke/tynne, milde/sterke, røkte/urøkte og deltagernes egne forslag. Det meste av tiden vil vi være i pølsemakeriet, så ta gjerne med egnet arbeidstøy om mulig.

Mål med kurset:

  • Deltagerne skal lære å lage sine egne resepter
  • Deltagerne skal lære teori og praktisk farse-/pølseproduksjon
  • Deltagerne skal lære om kjøttråvaren og om hjelpe- og tilsetningsstoffer i pølseproduksjon.

Kursinnhold:

  • Lære om kjøttråvaren fra ulike dyreslag
  • Hjelpe- og tilsetningsstoffer, hva bør man bruke og hvorfor
  • Hvordan virker de ulike ingrediensene i et farseprodukt, metodikken er viktig
  • Produksjon av urøkt og røkte pølser, bruk av ulike røykemetoder
  • Reseptberegning
  • Testing av utstyr – vi produserer pølser på ulikt utstyr slik at deltakerne får et innblikk i hva de ønsker videre
  • Merkeregler, vi sørger for at varedeklarasjonen blir riktig
  • Produktevaluering – vi tar en evaluering av produktene. Dersom noen ønsker, har man anledning til å ta med egne produkter til denne evalueringen
  • Hva kan bedriften få hjelp til?

Påmelding: Grunnleggende kurs: Lær alt du ønsker å vite om pølseproduksjon – Nofima

DATO: 18. og 19. april 2023

TID: 10:00 – 16:00

STED: Nofima, Osloveien 1, 1340 Ås

PRIS: Kr 2900,- pr deltaker, inkl lunsj og kursmateriell.

Foto: Joe Urrutia, Nofima

Oppstart
18.04.2023 kl. 10:00

Sted
Nofima Ås, Osloveien, Ås, Norge

Flere relevante kurs

I regi av mathåndverk.no

Grunnmodul lokal kjøttforedling

calendar_today 12.06.2023

schedule 10:00

location_on Nofima Ås, Osloveien, Ås, Norge

I regi av Lokalmat.no

Lokalmatskolen søker nye lokasjoner

calendar_today 01.01.2023

location_on TBA

I regi av Lokalmat.no

Kalkyle og prissetting

calendar_today 21.02.2023

schedule 15:00

location_on Teams

Vi ønsker innspill!

Ta kontakt og kom gjerne med innspill til Lokalmat.no.

Petter

Petter Bjørgan

lokalmat@norskmat.no