
Lær alt du ønsker å vite om pølseproduksjon
Pølser er noe de fleste aldri blir lei. Pølser passer i alle anledninger og man har mulighet å finne sin egen favoritt.
Vi ser for oss to kunnskapsrike dager med pølser i lange baner – grove/fine, tykke/tynne, milde/sterke, røkte/urøkte og deltagernes egne forslag. Det meste av tiden vil vi være i pølsemakeriet, så ta gjerne med egnet arbeidstøy om mulig.
Mål med kurset:
- Deltagerne skal lære å lage sine egne resepter
- Deltagerne skal lære teori og praktisk farse-/pølseproduksjon
- Deltagerne skal lære om kjøttråvaren og om hjelpe- og tilsetningsstoffer i pølseproduksjon.
Kursinnhold:
- Lære om kjøttråvaren fra ulike dyreslag
- Hjelpe- og tilsetningsstoffer, hva bør man bruke og hvorfor
- Hvordan virker de ulike ingrediensene i et farseprodukt, metodikken er viktig
- Produksjon av urøkt og røkte pølser, bruk av ulike røykemetoder
- Reseptberegning
- Testing av utstyr – vi produserer pølser på ulikt utstyr slik at deltakerne får et innblikk i hva de ønsker videre
- Merkeregler, vi sørger for at varedeklarasjonen blir riktig
- Produktevaluering – vi tar en evaluering av produktene. Dersom noen ønsker, har man anledning til å ta med egne produkter til denne evalueringen
- Hva kan bedriften få hjelp til?
Påmelding: Grunnleggende kurs: Lær alt du ønsker å vite om pølseproduksjon – Nofima
DATO: 18. og 19. april 2023
TID: 10:00 – 16:00
STED: Nofima, Osloveien 1, 1340 Ås
PRIS: Kr 2900,- pr deltaker, inkl lunsj og kursmateriell.
Foto: Joe Urrutia, Nofima
Flere relevante kurs

I regi av mathåndverk.no
Grunnmodul lokal kjøttforedling
12.06.2023
10:00
Nofima Ås, Osloveien, Ås, Norge
Vi ønsker innspill!
Ta kontakt og kom gjerne med innspill til Lokalmat.no.

Petter Bjørgan
lokalmat@norskmat.no