
Syltetøy- og geléproduksjon
DATO/STED
20.-21. september på Nofima, Osloveien 1, 1430 Ås
27. september digitalt på Teams
PRIS
Kr 2900,- pr. person inkl. lunsj og kursmateriell.
Kompetansenettverket for Lokalmat Øst inviterer til kurset Syltetøy- og geléproduksjon. Du får grunnleggende kompetanse om syltetøy- og geléproduksjon, og hvordan du kan oppnå stabile og gode produkter.
Kurset vil ta for seg syltetøy- og geléproduksjon av ulike frukter, bær og jusvarianter.
Noen av temaene som vil bli gjennomgått:
- Frukt og bær som råvare
- Fortykningsmidler, med fokus på pektin
- Prosessering og varmebehandling
- Tilsetnings- og hjelpestoffer
- Måling av pH og °Brix
- Regelverk merking
- Praktisk øvelse: produksjon av syltetøy og gelé
Kurset vil omfatte både teori og praktiske øvelser. For å tilby et mest mulig relevant kurs, ber vi om at det ved påmelding gis informasjon om hvilke problemstillinger og råvarer deltagerne er interesserte i, slik at dette om mulig kan bli belyst i løpet av kurset.
Les mer og meld deg på her: Syltetøy- og geléproduksjon – Nofima
Foto: Opplysningskontoret for frukt og grønt
Flere relevante kurs

Grunnmodul lokal kjøttforedling
12.06.2023
10:00
Nofima Ås, Osloveien, Ås, Norge

Kurs i sanking av ville vekster
23.05.2023
09:00
Mosjøen videregående skole, Avdeling Marka, Mosjøen, Norge
Vi ønsker innspill!
Ta kontakt og kom gjerne med innspill til Lokalmat.no.

Petter Bjørgan
lokalmat@norskmat.no