
Jus- og saftproduksjon
DATO
03.-04. mai 2023 (Nofima, Osloveien 1, 1430 Ås)
11. mai 2023: Digitalt på Teams
TID: 09:00 – 16:00
PRIS: Kr 2900,- pr. person inkl. lunsj og kursmateriell.
I løpet av kursdagene vil det bli lagt vekt på riktig behandling fra råvare til ferdig jus/most og saft, samt kvalitet, måling av kvalitet og sensorisk opplevelse.
TEMA:
- Frukt og bær som råvare
- Produksjon av jus og saft
- Presseutstyr
- Forbehandling før pressing, for økt utbytte
- Varmebehandling
- Tilsetnings- og hjelpestoffer
- Måling av pH og °Brix
- Emballering
- Regelverk merking
- Lagring
- Mattrygghet
Kurset vil omfatte både teori og praktiske øvelser. For å tilby et mest mulig relevant kurs, ber vi om at det ved påmelding gis informasjon om hvilke problemstillinger og produkter deltagerne er interesserte i, slik at dette om mulig kan bli belyst i løpet av kurset.
Mer informasjon og påmelding: Jus- og saftproduksjon – Nofima

Bilde: Oddvar Dahl/Nofima
Flere relevante kurs

Kurs i foredling av grønnsaker
07.02.2023
09:00
Nofima Ås, Osloveien, Ås, Norge

Innføringskurs i ysting
16.01.2023
17:00
Sogn Jord- og Hagebruksskule, Skulevegen, Aurland, Norge
Vi ønsker innspill!
Ta kontakt og kom gjerne med innspill til Lokalmat.no.

Petter Bjørgan
lokalmat@norskmat.no