IPA har vært brygget siden tidlig på 1700 tallet, da først i London. Originalt var IPA et høstøl eller «October beer» som det ble kalt. IPA er en Pale Ale med mer alkohol og humle en vanlig Pale Ale og ble også beregnet ett par års modning på fat før det var drikkbart.
I utgangspunktet så passer IPA ikke særlig godt til mat, men skal vi anbefale vår Nordlands IPA til mat, så kan den passe til kraftige og fettholdige matretter av kjøtt, som eks. ribbe, fårikål eller kraftig grillmat. Noen har faktisk hvisket oss i øret at vår IPA kan passe til en saftig gulrotkake. De fleste som nyter IPA, drikker den for kosen sin del og derfor håper vi at du finner roen sammen med vår Nordlands IPA.
Ingredienser | VANN, MALT, HUMLE, GJÆR |
---|---|
Allergener | MALT - Gluten Bygg Gluten |
Egenskaper |
|
Holdbarhet | 24 mnd. |
Oppbevaring | Temperatur fra: 0 - 20 grader |
Energi | 81 / 275 |
---|---|
Fett | 0 |
– mettede fettsyrer | 0 |
Karbohydrater | 3.8 |
– sukkerarter | 0.6 |
Protein | 0.4 |
Salt | 0 |