
Håndhøstet søl fra Lofoten. Ofte omtalt som vikingetang siden vikingene brukte den som ølsnacks. I moderne tid ofte brukt som en vegansk bacon pga sin runde og litt kjøttaktige smak
Søl er en myk og lett alge med glatt tekstur. Fargen er dyp rød/lilla på høst og vinter og gul/grønn på sommeren. Bladene er små, flate og hånd lignende. Blir opptil 30-40 cm lang. Smak av havet, salt og litt nøtteaktig. Søl er en av våre favoritter! Den er lett og sprø konsistens med en god smak som gjør den perfekt som en snacks i seg selv. Den ble faktisk brukt som øl snacks i vikingetiden og er nå ofte omtalt som Bacon- tang eller vegetar- bacon siden den smaker nettopp det når den stekes. Perfekt til salater, supper pizza eller som dryss i grøt eller smoothies. I tillegg er den super i desserter og til ost. Den er delikat og kan spises fersk også. Krever ikke koking eller bløtlegging som andre typer tare.
| Ingredienser | Tørket søl/ dulse ( palmaria palmata) |
|---|---|
| Allergener | Ingen |
| Egenskaper |
|
| Holdbarhet | 36 mnd |
| Oppbevaring | tørt, unngå sollys |