Fingeratare ( laminaria digitata)også kjent som kombu er full av umami og næringstoffer som gir en fyldig og god smak til din dashi eller suppe.
Fingertare er tilnærmet lik taren som i japan benyttes i dashi. Høyt innhold av umami, salt og mineralrik på smak. Bladene har en glatt og læraktig konsistens og gyllenbrun farge. FIngertare blie 1-2 meter lang og deler seg i 5-20 strimler og kan minne om en hånd med fingre. Næringsrik og har høyt jodinnhold. Fingertare bløtlegges 20 min før bruk. Kokes som en grønnsak og er super som base i dashi eller buljonger. Bringer en fyldig, lett kjøttaktig smak til maten. Kan også brukes til å dekke fisk andre råvarer under damping
Ingredienser | Tørket fingertare /Kombu ( laminaria digitata) |
---|---|
Allergener | Ingen |
Egenskaper |
|
Holdbarhet | 36 mnd |
Oppbevaring | tørt, unngå sollys. |