Illustrasjonsbilde - Fingertare/ Kombu
Illustrasjonsbilde - Fingertare/ Kombu
Illustrasjonsbilde - Fingertare/ Kombu

Fingertare/ Kombu

Lofoten Seaweed

merke-debio

Fingeratare ( laminaria digitata)også kjent som kombu er full av umami og næringstoffer som gir en fyldig og god smak til din dashi eller suppe.

Fingertare er tilnærmet lik taren som i japan benyttes i dashi. Høyt innhold av umami, salt og mineralrik på smak. Bladene har en glatt og læraktig konsistens og gyllenbrun farge. FIngertare blie 1-2 meter lang og deler seg i 5-20 strimler og kan minne om en hånd med fingre. Næringsrik og har høyt jodinnhold. Fingertare bløtlegges 20 min før bruk. Kokes som en grønnsak og er super som base i dashi eller buljonger. Bringer en fyldig, lett kjøttaktig smak til maten. Kan også brukes til å dekke fisk andre råvarer under damping

IngredienserTørket fingertare /Kombu ( laminaria digitata)
AllergenerwarningIngen
Egenskaper
  • glutenfri, økologisk, viltvoksende, vegatisk, vegansk
Holdbarhet36 mnd
Oppbevaringtørt, unngå sollys.
Næringsinnhold pr. 100g/ml
Logg inn for å se mer

For å få full tilgang, må man være registrert og pålogget.

Logg inn
error_outline
Merk at produsenten selv er ansvarlig for informasjonen på denne siden. Den som tilbereder/serverer mat til en allergiker må alltid lese produktets ingrediensliste nøye. Stiftelsen Norsk Mat er ikke ansvarlig for eventuelle feil eller mangler i den oppgitte informasjonen.
Alle produkter fra Lofoten Seaweed
Alle produkter fra LOFOTENMAT BA