Trøndelag
Elvekanten Ysteri startet som et prøveprosjekt hjemme på kjøkkenet til Carlos Helguera i 2000. Med kun 12 osteformer og en hjemmesnekret ostepresse, ble resultatet etter hvert så vellykket at Carlos begynt å kikke seg om etter et sted å etablere sitt eget ysteri. Valget falt på det nedlagte samfunnshuset i Namsskogan. Der ominnredet han kjelleren til meieri og hovedetasjen til bolig. I 2019 ble ysteriet utvidet for å øke produksjonskapasiteten. Utgangspunktet for produksjonen har hele tiden vært gaudatype, som Carlos med tiden har utviklet, med inspirasjon fra franske og nederlandske ysteteknikker, til sine egne varianter av den tradisjonelle fast-osten, både med og uten urter tilsatt. I dag har ysteriet fire forskjellige oster i utvalget sitt, med den vellagrede Gammel-Erik som selve flaggskipet. Den lagres i opptil et helt år. I tillegg lages det fast-oster tilsatt urter som ramsløk og spisskum. Ostene har en markant smak med god aroma og konsistens. Gammel Erik vellagret har mottatt høythengende priser i inn- og utland ved flere anledninger (NM og VM)