Tradisjonsrik, hjemmelaget lefse, kjevlet for hånd. En middagsrett som smøres med møsbrøm og stekes i panne, i stekeovn eller på takke.
Hjemmelaget lefse etter gammel oppskrift fra Salten. Vi kjevler alle våre lefser for hånd for å oppnå den gode kvaliteten og følelsen av bestemors bakst. Vi ønsker å holde på de gamle mat-tradisjonene. Møsbrømlefsa er en gammel tradisjon fra Saltenregionen. Og ble i gamle dager servert når bakstekjerringene var ferdige med flatbrødbakinga. Det er en kraftig rett som man må ha møsbrøm å smøre på. Så har man en klatt smør, en klatt rømme og litt sukker på - stek i panne eller på takke, brett sammen og nyt. Kan også brettes sammen og stekes i stekeovn.
Ingredienser | kulturmelk, hvetemel, byggmel, margarin, sirup, sukker, hornsalt. |
---|---|
Allergener | Hvetemel, kulturmelk, byggmel |
Holdbarhet | 8 mnd |
Oppbevaring | - 18 grader eller kaldere |
Energi | 1200 kJ/284 kcal |
---|---|
Fett | 4,7 g |
– mettede fettsyrer | 2 g |
Karbohydrater | 50 g |
– sukkerarter | 6 g |
Protein | 9 g |
Salt | 0 g |