Ystepikene

Rogaland

Under en storslått himmel, ved grønne marker på Jæren, har Ystepikene sitt eget ysteri på Varhaug. Gården har vært i familiens eie i 100 år i år, og her lager vi knallgode oster produsert på egenprodusert kumelk. Vi skal produsere kjente og kjære oster, men også noen egne spennende smaker for de mer eventyrlystne. Ystepikene skal ha oster til alt slags ganer og folk. Først ut er Jærsk Bedaost og Jærsk kremost. De andre utvikles i disse dager, og kommer for salg etter hvert. Vi liker å få besøk på gården. I ysteriet har vi vindu fra gårdsbutikken slik at gjestene kan få et innblikk i ysteprosessen. I butikken selger vi egenprodusert ost, kjøtt, egg og potet. I tillegg har vi produkter fra andre lokale aktører. Terrassen utenfor butikken og ysteriet blir som en orkesterplass til utsikt over Jærhavet og den åpne himmelen. Håper ostene vil falle i smak, og vi forteller gjerne mer om vår produksjon. Enten det gjelder melkeproduksjonen eller ysting.

Jærsk Bedaost og Jærsk kremost kommer i flere smaksvarianter. Begge variantene kommer blant annet med taresmak. Taren er sanket og tørket i Mong av jentene i Fiskby-K. Tomatene i Bedaosten er tørka piccolotomater fra Wiig gartneri.
Jærsk Bedaost er god både i salater og som snacks. Jærsk kremost er en fluffy og lett smørbar ost. Knallgod også til dip.

Alle produkter fra Ystepikene

Ystepikene

Jærsk kremost

Rogaland

Jærsk kremost er en fluffy og lett smørbar kremost. Kommer i flere smaker.

Gå til produkt

Ystepikene

Jærsk Bedaost

Rogaland

Jærsk bedaost er en fetatype som er produsert på Jærsk kumelk. Marinert i rapsolje. Kommer i flere smaksvarianter.

Gå til produkt