Ystepikene

Rogaland

Under en storslått himmel, ved grønne marker på Jæren, har Ystepikene sitt eget ysteri på Varhaug. Gården har vært i familiens eie i 100 år i år, og her lager vi knallgode oster produsert på egenprodusert kumelk. Vi skal produsere kjente og kjære oster, men også noen egne spennende smaker for de mer eventyrlystne. Ystepikene skal ha oster til alt slags ganer og folk. Førs ut var Jærsk Bedaost, Jærsk kremost og Jærsk Kvitskimmel. Nylig har vi også lansert Jærsk Havsletteost. Vi liker å få besøk på gården. I ysteriet har vi vindu fra gårdsbutikken slik at gjestene kan få et innblikk i ysteprosessen. I butikken selger vi egenprodusert ost, kjøtt, egg og potet. I tillegg har vi produkter fra andre lokale aktører. Terrassen utenfor butikken og ysteriet blir som en orkesterplass til utsikt over Jærhavet og den åpne himmelen. Håper ostene vil falle i smak, og vi forteller gjerne mer om vår produksjon. Enten det gjelder melkeproduksjonen eller ysting.

Jærsk Bedaost er en fetatype marinert i rapsolje. Det var med denne osten alt startet og som derfor betegnes litt som babyen til Ystepikene. Den egner seg godt til salater, tapas og snacks. Brukes også på pizza, i taco, lasagne og til spekemat. Olja som blir igjen er veldig god i bakverk og marinader. Vi har tre ulike smaker på marinaden; Chilli, Kvitløk&urter og Tørka tomat
Jærsk Kvitskimmel er en mild og litt fast ost. Den blir ysta på pasteurisert kumelk fra egen gard. Den modnes og pakkes i modningspapir etter ca 10 dager. Osten modnes videre i papiret. Vi merker osten med både modningsdato og holdbarhetsdato. Kundene setter pris på å kunne utforske litt selv hvor i prosessen de liker osten best.
https://www.facebook.com/naeringpajaeren/videos/352268605880196/

Alle produkter fra Ystepikene

Ystepikene

Jærsk Kvitskimmel

Rogaland

En mild og god ost med litt fast kjerne.

Gå til produkt

Ystepikene

Jærsk Bedaost

Rogaland

Jærsk bedaost er en fetatype som er produsert på Jærsk kumelk. Marinert i rapsolje. Kommer i flere smaksvarianter.

Gå til produkt

Ystepikene

Jærsk kremost

Rogaland

Jærsk kremost er en fluffy og lett smørbar kremost. Kommer i flere smaker.

Gå til produkt