Walle gård

Viken

Walle gård produserer kaldpresset rapsolje.

Walle gård ligger på Rolvsøy i Fredrikstad kommune. Gården drives av Steinar Weel og Grethe Walle. Produksjonen på gården er hovedsakelig korn og oljefrø. Til rapsproduksjonen får vi uvurderlig hjelp av de mange små og flittige biene på gården. I tillegg til å gjøre en god pollineringsjobb produserer de fantastisk honning.

I 2011 var vi på Walle med å starte Norsk matbygg, som produserer det sunne og gode Duga byggkornet.

I 2015 begynte vi å presse våre egne rapsfrø på gården. Oss bekjent så er vi de første i Norge som foretar hele foredlingsprosessen på egen gård. Dette gjør at vi har full kontroll gjennom vekstsesong, høsting, tørking, rensing og pressing helt frem til vi har en god og smaksrik kaldpresset rapsolje ferdig på flaske. Oljen beholder de fleste av frøets gode egenskaper når det gjelder smak, lukt og næringsstoffer.

I generasjoner har familien vår arbeidet med respekt for jorda som har gitt oss mat og livsgrunnlag. Helleristninger på gården og funn av vikingskip i nærområdet vitner om tidlig bosetting. Som en hyllest til de som fant stedet og tok jorda i bruk har vi preget flasken med en av helleristningene som er funnet på gården.

Alle produkter fra Walle gård

Walle gård

Kaldpresset rapsolje

Viken

Lokalt håndtverksprodukt. Kaldpresset rapsolje med mild nøtteaktig smak. Egner seg i både kalde og varme retter.

Gå til produkt