Vang Gård

Innlandet

Vang Gård dyrker grønnsaker på friland til storkjøkken og dagligvare. Det dyrkes løk, hodekål, bladkål produkter og purre i god og varm totenjord med mjøsutsikt. Vang Gård er kjent for blant annet Rosettkålen, men har også andre unike varer som rød spisskål, minipurre, salatløk og mange andre flotte produkter. Vang Gård lager alle småplantene i drivhus selv før alt plantes ut på jordet. Utplantingen skjer ifra april til og med juli, men såing av småplanter i drivhus starter allerede i januar. Beliggenheten til Vang Gård er svært gunstig på grunn av det varme og stabile innlandsklimaet og den stabile og viktige tilgangen på rent vann ifra Mjøsa. Dette gjør at forholdene her er svært gunstig for grønnsaksproduksjon. Vang Gård vant Gartnerhallens innovasjonspris 2016, spesialitetsmerket fra Matmerk og Det norske måltid 2016.

Vang Gård ligger vakkert til med utsikt over Mjøsa. Gården drives av Per Odd Gjestvang har vært en slektsgård i generasjoner og grønnsaker har vært dyrket siden 30 tallet.
Navnet Vang betyr «grasvoll» og gården er gammel og nevnt i historiebøkene fra førkristen tid. Jordsmonnet er sandig silt og lettleire. Steinholdig og varm i nordhelling ned mot Mjøsa. Klimaet er gunstig og vi har naturgitte forhold for løk, purre, kål og gulrot som er våre hovedproduksjoner. I dag dyrkes det på ca. 1000 Da. på og rundt gården.
Vang Gården ligger langs riksvei 33, med samme avkjørsel som til Totenviken Kirke i Totenvika ca. 3,5 km sør for Skreia. Avstanden til Gjøvik mot nord er ca. 3 mil, og til Minnesund mot syd ca. 3,7 mil. Fra Gardermoen tar det ca. 1 time med bil.
Gården kan lett sees fra hovedveien med drivhus og åkrene. Gode solforhold, god jord, vann fra Mjøsa samt Mjøs-utsikt gir flotte og næringsrike grønnsaker.

Alle produkter fra Vang Gård