Tjamsland Ysteri

Frøya

  • Debio

Frøya er en ferskost basert på kumelk. En Frøya – ost veier ca. 100g. Frøya er ganske fast i konsistensen, og særdeles smaksrik Under Grune Woche i Berlin ble Frøya smeltet ned på elghamburger. Responsen var enorm. Bildet av denne hamburgeren ble lagt ut på landbruksdepartementet sin facebook – forside.

Frøya er en tørket og lagret utgave av modnet ferskost, basert på kumelk. En Frøya – ost veier ca. 100g. Frøya er ganske fast i konsistensen, og særdeles smaksrik. Den er modnet med melkesopp. Frøya er økologisk. Og Frøya er laget av upasteurisert melk. Under Lava sin sommermarkering fikk vi anledning til å demonstrere og smelte Frøya for leder for kokkelandslaget samt kjøkkensjef for Vaaghals, Christer Rødseth. Han sa bare «Den skal inn på menyen vår». Vi produserer Frøya av melk fra egne kuer. Vi har per i dag seks kuer som melker, noe som gjør at vi kan stelle ekstra godt med kuene, og at vi har ekstra god kontroll på jurhelse og reinslighet. Melka ystes umiddelbart etter melking. Den føres med slanger rett i ystekaret i ysteriet, som ligger vegg i vegg med ysterommet. Ysting på så fersk melk er med å gi den høye kvaliteten og særdeles gode smaken vi har på våre produkter. Valg av kurase er også vesentlig for melkekvaliteten. Urfe-melk er generelt godt egnet til ysting. Mengden ost man får per liter ystet melk er høyere grunnet proteinsammensetningen. Vi mener også smaken på melka fra Sidet Trønder og Nordlandsfe er spesielt god, noe som selvsagt preger smaken på produktene våre. Jersey – melk er kjent for høy prosent protein og fett, og sin milde og gode smak. Melk fra disse to kurasene sammen, er med å gi Rosalita sin unike og nydelige smak. Frøya osten er blitt servert i flere sammenhenger. I fjor sommer serverte vi kongehuset osten våre. Og dronning Sonja kom tre ganger bort til bordet vårt og tok en bit Frøya med syltetøy. Tredje gangen smilte hun og blunket med øyene (som en gest på dette var godt). Osten er god temperert, men utvikler seg enormt ved å steike den litt i steikepanna. Frøya blei brukt smeltet på en elghamburger på IGW. Vi solgt ut hamburgeren på 1,5 døgn (1200 stk) Vi fikk flotte tilbakemeldinger fra kundene. Landbruksministeren John Georg Dale dro tre andre landbruksministere bort til Sørlandets sin stand, slik at de kunne smake på blant annet elghamburgeren. På Bondenes marked selge vi nesten dobbelt så mye Frøya som Rosalita. Her får vi også kjempe gode tilbakemeldinger på osten. Når kundene får smake Frøya, så kjøper de veldig ofte Frøya. Smaken på osten er nydelig, rik, smakfull og unik. Frøya er tørket inn på en helt unik måte. Resultatet er en fastere ostemasse som kan minne om Robiola 3-latti i tekstur. Frøya smaker helt spesielt, fyldig og rikt. Duften og smaken minner om St Marcelin.

I salg hos Frøya selges på Bondens marked i Agder. Frøya er også i salg på Meny Agder. Frøya kan bestilles i hele landet via Matcompaniet.

Meieriprodukter Agder


 


Tjamsland Ysteri

Agder

Vi produserer ost og yoghurt på kumelk fra egne kuer. Vi har per i dag seks kuer som melker, noe som gjør at vi kan st...

Gå til produsent
Ingredienser Melk (egenprodusert) Himalayasalt Flora Danica, (syrekultur) G 17 (melkesopp) Berthelot 180 (løype)
Allergener Melk
Egenskaper
  • Frøya er laget av ikke pasteurisert og ikke homogenisert melk.
Oppbevaring Oppbevares ved kjøleromstemperatur, 0-4 grader
Næringsinnhold pr. 100g/ml
Energi 1419kj/434kcal
Fett 30g
– mettede fettsyrer 19g
Karbohydrater 1g
– sukkerarter 1g
Protein 17g
Salt 1,4g

Innhold

Ingredienser Melk (egenprodusert) Himalayasalt Flora Danica, (syrekultur) G 17 (melkesopp) Berthelot 180 (løype)
Allergener Melk
Egenskaper
  • Frøya er laget av ikke pasteurisert og ikke homogenisert melk.
Oppbevaring Oppbevares ved kjøleromstemperatur, 0-4 grader

Næringsinnhold

Næringsinnhold pr. 100g/ml
Energi 1419kj/434kcal
Fett 30g
– mettede fettsyrer 19g
Karbohydrater 1g
– sukkerarter 1g
Protein 17g
Salt 1,4g

Produktvarianter

  • Selges singelpakket og i pakninger à 9 stykk.
    EPD: 4560801 GTIN (F-pak): 7090022120063 GTIN (D-pak): 7090022120070
Merk at produsenten selv er ansvarlig for informasjonen på denne siden. Den som tilbereder/serverer mat til en allergiker må alltid lese produktets ingrediensliste nøye. Matmerk er ikke ansvarlig for eventuelle feil eller mangler i den oppgitte informasjonen.

Flere produkter fra Tjamsland Ysteri

Tjamsland Ysteri

Rødlin

Agder

Rødlin Rødlin er en mild og rund ost, med fyldig, markert smak. Den har den karakteristiske rødkitt-lukten, men ikke den skarphet i smak og lukt som rødkittoster kan ha. Osten er laget etter en Appenzeller oppskrift

Gå til produkt

Tjamsland Ysteri

ROSALITA

Agder

Rosalita er en kremost av ypperste kvalitet. Rosalita overrasker med et helt spekter av milde og nydelige smaker. Rosalita er hyllet av flere kjente kokker. Rosalita nytes gjerne med vin og kjeks, men kan også brukes som en deilig forrett eller som dessert. Rosalita smaker nydelig varmet, stekt eller grillet. Dens unike smak gjør at den kan anvendes på ulike måter.

Gå til produkt