Produktet er viltvoksende, håndhøstet og 100% sporbart. Tørket innen 7 timer fra innhøsting.

Fingertare (Laminaria Digitata) er en kraftig og vital brunalge som som trives i de ytre kystområder hvor gjennomstrømmingen og bølgene er store. Fingertaren høstes fra tidlig vår til midten av sommeren og kan brukes både fersk og tørket. Den tørre fingertare er i slekt med den Japanske kombu og har samme anvendelsesområder. Den har en vidunderlig dyp aroma av hav og er et "must" i all slags suppefond og kraft.

Tilbered: 
Bløtlegg fingertare i kaldt vann 15 - 30 minutter. Skyll og la den koke på lavt bluss i 30 minutter inntil tangen har blitt myk og lett å tygge. Man kan også legge tangen direkte ned i bønner, linser eller suppe.

TIPPS:
Tørket fingertare kan brukes til å speke fisk og kjøtt!
Pakk en lakse- eller torskeloin i tørket fingertare og la ligge i kjøleskap i 12 timer. Fjern tangen (den kan brukes som ingrediens i foreksempel fiskefond). Skjær deretter fisken i tynne skiver og server med nordisk tangsalat!