Produktet er viltvoksende, håndhøstet og 100% sporbart. Tørket innen 7 timer fra innhøsting.
Fingertare (Laminaria Digitata) er en kraftig og vital brunalge som som trives i de ytre kystområder hvor gjennomstrømmingen og bølgene er store. Fingertaren høstes fra tidlig vår til midten av sommeren og kan brukes både fersk og tørket. Den tørre fingertare er i slekt med den Japanske kombu og har samme anvendelsesområder. Den har en vidunderlig dyp aroma av hav og er et "must" i all slags suppefond og kraft.
Tilbered:
Bløtlegg fingertare i kaldt vann 15 - 30 minutter. Skyll og la den koke på lavt bluss i 30 minutter inntil tangen har blitt myk og lett å tygge. Man kan også legge tangen direkte ned i bønner, linser eller suppe.
TIPPS:
Tørket fingertare kan brukes til å speke fisk og kjøtt!
Pakk en lakse- eller torskeloin i tørket fingertare og la ligge i kjøleskap i 12 timer. Fjern tangen (den kan brukes som ingrediens i foreksempel fiskefond). Skjær deretter fisken i tynne skiver og server med nordisk tangsalat!



Tørket Fingertang/Fingertare
Tørket fingertare fra Træna
I salg hos
Laks og Viltsentralen, Bama storkjøkken, Dagens, Dyrket.no, Helios Colloseum, Røtter, Ur Kolonial med flereIngredienser | 100% fingertare høstet på Selvær i Træna kommune. |
---|---|
Allergener | Kan inneholde spor av skalldyr |
Egenskaper |
|
Holdbarhet | 2 år |
Oppbevaring | Tørt, utenfor sollys |
Energi | 190/48 |
---|---|
Fett | 0,3 |
– mettede fettsyrer | 0,0 |
Karbohydrater | 5,9 |
– sukkerarter | 0,1 |
Protein | 6,4 |
Salt | 1,8 |
Innhold
Ingredienser | 100% fingertare høstet på Selvær i Træna kommune. |
---|---|
Allergener | Kan inneholde spor av skalldyr |
Egenskaper |
|
Holdbarhet | 2 år |
Oppbevaring | Tørt, utenfor sollys |
Næringsinnhold
Energi | 190/48 |
---|---|
Fett | 0,3 |
– mettede fettsyrer | 0,0 |
Karbohydrater | 5,9 |
– sukkerarter | 0,1 |
Protein | 6,4 |
Salt | 1,8 |
Produktvarianter
15g
30g
100g
Merk at produsenten selv er ansvarlig for informasjonen på denne siden. Den som tilbereder/serverer mat til en allergiker må alltid lese produktets ingrediensliste nøye. Stiftelsen Norsk Mat er ikke ansvarlig for eventuelle feil eller mangler i den oppgitte informasjonen.