Stølsvidda AS

Innlandet

Stølsvidda AS er en familiebedrift som produserer Fjellgris fra Valdres, Stølslam og villfisk fra Valdres. Vi har egen slaktebutikk på nett, og leverer produkter både til restaurant, storhusholdning og privatkunder.

Stølsvidda AS eies og drives av ekteparet Knut Ødegaard og Ragnhild Mobæk. Utgangspunktet for produksjonen er garden vår, Øygarden, et fjellgardsbruk av middels størrelse mellom Strandefjorden og Stølsvidda i Valdres. Her har vi fjellgris, sau og verpehøner, og driver kretsløpsjordbruk der ulike dyreslag pleier hverandres beiter. Vi fisker også i Strandefjorden, og produserer rund fisk, fileter og fiskekaker. Fjellgris fra Valdres er vårt mest kjente produkt. Fjellgrisene bor på stølsområdet vårt på ca 1000 meter over havet. Fjellbeitet ligger på Breisetstølen som er en del av Stølsvidda. Her bor grisene fra juni til oktober, med fin utsikt mot Jotunheimen, Langsua og Hemsedal. Når fjellgrisen går fritt får den mye mosjon, og utvikler store muskler. Den vokser også saktere enn innegris, og en høyere alder ved slakting gir mer fettmarmorering i kjøttet. Dette, sammen med det den spiser - gras, vier, einer, lyng, spesialfôr og poteter, gir et ekstra smakfullt, saftig og mørt kjøtt. Vi leverer også reinskalver fra Filefjell tamreinlag, og storfekjøtt fra gamle kuraser (urfe) som har beitet på Stølsvidda.

Alle produkter fra Stølsvidda AS

Stølsvidda AS

Fjellgris fra Valdres

Innlandet

Vi leverer hele og halve fjellgriser fra oktober til desember, og stykningsdeler hele året. Kjøttet er godt marmorert, mørt, saftig og smakfullt. En hel fjellgris veier mellom 100-130 kg ferdig slaktet.

Gå til produkt