Slåttebakken Produksjon

Revjebein fra Senja

  • NytNorge

Revjebein fra Senja er lettsaltet og lett tørket. Kjøttet skal ikke vannes før tilberedning og det er nettopp dette som lar oss bevare den ekte og gode kjøttsmaken!

Revjebein, tradisjonelt kalt revja, er en gammeldags måte å tilberede lammesidene på. Fra gammelt av saltet og hengte man sidene rundt pipa på mørkeloftet for tørking. Vedfyring var nødvendig for varme i huset, og temperaturen rundt pipa var derfor god for tørking av kjøtt. Når det ble for fuktig i været ble sidene tatt ned og hengt over ovnen på kjøkkenet. Denne måten å tilberede lammesider på har Bength Hanssen i Slåttebakken Produksjon AS tatt utgangspunkt i, når han har modernisert fremgangsmåten for salting og tørking av produktet. Tradisjonsmaten hadde flere navn: Globein, Saltbein og Revjebein var noen av navnene. Lokalt på Silsand ble det kalt Revjebein, og derav navnet for vårt produkt.

I salg hos Slåttebakken Gård (Restaurant), Coop, Rema 1000

Kjøtt Får Troms og Finnmark


 


Slåttebakken Produksjon

Troms og Finnmark

Slåttebakken Produksjon er en familie-eid bedrift som driver med småskalaproduksjon. Vi produserer kjøtt- og fiske-pr...

Gå til produsent
Ingredienser Lammesider, Salt
Allergener Ingen
Holdbarhet 2 mnd
Oppbevaring Kjølevare 0-4 Grader
Næringsinnhold pr. 100g/ml
Energi 1746/417
Fett 35,8G
– mettede fettsyrer 16,7G
Karbohydrater 0
– sukkerarter 0
Protein 24,8G
Salt 3,4G

Innhold

Ingredienser Lammesider, Salt
Allergener Ingen
Holdbarhet 2 mnd
Oppbevaring Kjølevare 0-4 Grader

Næringsinnhold

Næringsinnhold pr. 100g/ml
Energi 1746/417
Fett 35,8G
– mettede fettsyrer 16,7G
Karbohydrater 0
– sukkerarter 0
Protein 24,8G
Salt 3,4G

Produktvarianter

  • Kilospakke
    GTIN (F-pak): 2390280000008
Merk at produsenten selv er ansvarlig for informasjonen på denne siden. Den som tilbereder/serverer mat til en allergiker må alltid lese produktets ingrediensliste nøye. Matmerk er ikke ansvarlig for eventuelle feil eller mangler i den oppgitte informasjonen.

Flere produkter fra Slåttebakken Produksjon