I Salamander Hildegard er humla i stor grad erstatta med pors. Heilt attende til eldre bronsealder har pors vore nytta som smakstilsetting i mjød og øl. I middelalderen er det Hildegard av Bingen som fyrst skriftleg formidlar porsens eigenskapar som ølkrydder. Ho meinte at øl måtte kokast med blad og frukter frå pors for at drikken skulle verta helsefremjande.
Me i Salamander Bryggeri er glade i kommunen vår og har nytta pors frå Framnes i Sveio og ein liten klunk sjøvatn frå Sletta i vår Salamander Hildegard.


Hildegard
Pors-øl frå Sveio. I Salamander Hildegard er humla i stor grad erstatta med pors.
I salg hos
Gulating Haugesund og Stavanger, Vaaland 1889 på Bryne. Scandic Maritim og Stuelands Apothek i Haugesund. Bondens Ølkasse i Haugesund.Ingredienser | Vatn, sjøvatn, bygg- og kveitemalt, pors, humle og gjær. |
---|---|
Allergener | bygg og kveite |
Egenskaper |
|
Holdbarhet | 1 år |
Energi | |
---|---|
Fett | |
– mettede fettsyrer | |
Karbohydrater | |
– sukkerarter | |
Protein | |
Salt |
Innhold
Ingredienser | Vatn, sjøvatn, bygg- og kveitemalt, pors, humle og gjær. |
---|---|
Allergener | bygg og kveite |
Egenskaper |
|
Holdbarhet | 1 år |
Næringsinnhold
Energi | |
---|---|
Fett | |
– mettede fettsyrer | |
Karbohydrater | |
– sukkerarter | |
Protein | |
Salt |
Produktvarianter
EPD: 4973749
Merk at produsenten selv er ansvarlig for informasjonen på denne siden. Den som tilbereder/serverer mat til en allergiker må alltid lese produktets ingrediensliste nøye. Stiftelsen Norsk Mat er ikke ansvarlig for eventuelle feil eller mangler i den oppgitte informasjonen.
Alle produkter fra Salamander Bryggeri AS

Kvit Salamander
Wit, frisk kveiteøl i belgisk stil med smak av sitrus, koriander og pepar.

1865
Salamander 1865 er eit hybridøl, brygga som ein lager, men det er nytta ein pale ale gjærtype.