Orkladal Ysteri

Trøndelag

Orkladal ysteri er et gårdsysteri fra Orkdal i Sør-Trøndelag. Vi prouserer hovedsaklig kittoster, men også blåost og stykkost (feta av kumelk) og kremost. Mange av ostene har priser fra landsutstillinger og NM i gardsost. Vår mest kjente ost er en lagret fast kittost som heter Høvding Sverre. Denne osten har tre modningsgrader - Ung, lagret og Xo. Alle variantene fikk spesialitetsmerket fra Matmerk høsten 2015.

Orkladal ysteri produserer ca 4 tonn ost i året av ca 40000liter kumelk levert av Meland/Skjenald samdrift. Fjøset til samdrifta ligger vegg i vegg med ysteriet og melk pumpes fra melktanken og til ystekaret etter behov. Bemanningen i ysteriet har bestått av Merethe Landrø som er daglig leder, men nå kreves en produksjonsøkning som innebærer økt bemanning. Ysteriet bygger nytt modningsrom som skal stå ferdig til høsten og dermed er mulighetene for produksjonsøkning til stede. Ostene som ysteriet produserer heter: Rokoll(myk kittost), Skjenald(myk kittost), Gelmin (halvfast blåost), Høvding Sverre Ung (Halvfast kittost,3-6mnd), Høvding Sverre Lagret (Fast kittost,6-12mnd), Høvding Sverre XO (Fast kittost, over 12mnd), stykkost(feta), Søster Cecilia (Halvfast kittost med karve)

Alle produkter fra Orkladal Ysteri

Orkladal Ysteri

Høvding Sverre Ung

Trøndelag

Høvding Sverre Ung Høvding Sverre Ung er en halvfast kittmodnet ost og er modnet i 3-6måneder. Den er 3-3,5kg og 25cm i diameter. Fikk spesialitetsmerket fra Matmerk i oktober 2015.

Gå til produkt

Orkladal Ysteri

Høvding Sverre Lagret

Trøndelag

Høvding Sverre Lagret Er en fast kittmodnet ost. Ystes som Høvding Sverre ung, men er modnet lenger og er dermed litt fastere og med mer utviklet smak. Høvding Sverre Lagret er modnet 6-12måneder. Den er 3-3,5kg og 25cm i diameter. Osten fikk sølv ved Landsutstillingen for gardsost i 2013 og bronse i 2015. Fikk spesialitetsmerket fra Matmerk i oktober 2015.

Gå til produkt

Orkladal Ysteri

Høvding Sverre XO

Trøndelag

Høvding Sverre XO Er en fast kittmodnet ost ystet på samme måte som de andre høvdingostene, men modnet mer enn 12måneder. Denne osten er veldig fast, men kan fint skjæres i skiver og fin å raspe som en parmesan. Veldig godt utviklet smak. Den er 3-3,5kg og 25cm i diameter Fikk bronse ved NM i gardsost i 2015. Fikk spesialitetsmerket fra Matmerk i oktober 2015.

Gå til produkt

Orkladal Ysteri

Søster Cecilia

Trøndelag

Søster Cecilia er en halvfast kittost med karve.

Gå til produkt

Orkladal Ysteri

Gelmin

Trøndelag

Gelmin er en halvfast blåmuggost

Gå til produkt

Orkladal Ysteri

Skjenald

Trøndelag

Skjenald er en liten myk kittost

Gå til produkt

Orkladal Ysteri

Rokoll

Trøndelag

Rokoll er myk kittost

Gå til produkt