
Solbærgelé
Fin mørk lilla solbærgelé. Lite sukker, uten sprøytemidler og med mye bærsmak.
Smaksprofil: Fyldig, syrlig og blank
solbærgelé med lett og balansert
sødme.
Passer ypperlig på: vafler, søt og grov bakst. Ekstra god som
tilbehør til viltkjøtt.
Historie: På Nordbugården i Venabygd, Ringebu, planter og utvider Nordbu-bær (est. 2020) større ribes (rips, solbær og stikkelsbær) bærfelt. Nordbugården har historie som
kongsgård og erkebispegods. Ja, til og
med er det gjort interessante funn fra
vikingtid. Vi ligger høyt til, med vakker
utsikt utover dalen. Det er nokså bratt hos oss, hvilket gir fantastiske solforhold. Solstrålene buntes sammen til bær så mørke at de nesten er helt svarte. Det gir ekstra gode solbær!
Visste du at gelé med lite sukker anses for å være en finere gelé? Målet er minst mulig sukker, ingen sprøytemidler og mye mye bær! Å lage gelé uten mye sukker og med pektin som klarer å danne gel med lite sukker og som er godkjent til kommende økologisk produksjon er utfordrende (Nordbu-bær er under karens med ett år igjen). Derfor har vi med støtte fra Nofima utviklet oppskrift på gelé med lite sukker.
Farge: mørk lilla
Størrelse: 210 ml.
Vekt: 380 gram.
Best før: 1 år
solbærgelé med lett og balansert
sødme.
Passer ypperlig på: vafler, søt og grov bakst. Ekstra god som
tilbehør til viltkjøtt.
Historie: På Nordbugården i Venabygd, Ringebu, planter og utvider Nordbu-bær (est. 2020) større ribes (rips, solbær og stikkelsbær) bærfelt. Nordbugården har historie som
kongsgård og erkebispegods. Ja, til og
med er det gjort interessante funn fra
vikingtid. Vi ligger høyt til, med vakker
utsikt utover dalen. Det er nokså bratt hos oss, hvilket gir fantastiske solforhold. Solstrålene buntes sammen til bær så mørke at de nesten er helt svarte. Det gir ekstra gode solbær!
Visste du at gelé med lite sukker anses for å være en finere gelé? Målet er minst mulig sukker, ingen sprøytemidler og mye mye bær! Å lage gelé uten mye sukker og med pektin som klarer å danne gel med lite sukker og som er godkjent til kommende økologisk produksjon er utfordrende (Nordbu-bær er under karens med ett år igjen). Derfor har vi med støtte fra Nofima utviklet oppskrift på gelé med lite sukker.
Farge: mørk lilla
Størrelse: 210 ml.
Vekt: 380 gram.
Best før: 1 år
I salg hos
HEV Ringebu og Smak i LomIngredienser | Sprøytemiddelfrie solbær, økologisk sukker (25 %) og pektin. |
---|---|
Allergener | Ingen |
Egenskaper |
|
Holdbarhet | Best før 12 mnd |
Oppbevaring | Kjølig, ikke over romtemperatur. |
Energi | 540/124 |
---|---|
Fett | 0,1 |
– mettede fettsyrer | |
Karbohydrater | 33 g |
– sukkerarter | 33 g |
Protein | 0,3 |
Salt |
Innhold
Ingredienser | Sprøytemiddelfrie solbær, økologisk sukker (25 %) og pektin. |
---|---|
Allergener | Ingen |
Egenskaper |
|
Holdbarhet | Best før 12 mnd |
Oppbevaring | Kjølig, ikke over romtemperatur. |
Næringsinnhold
Energi | 540/124 |
---|---|
Fett | 0,1 |
– mettede fettsyrer | |
Karbohydrater | 33 g |
– sukkerarter | 33 g |
Protein | 0,3 |
Salt |
Produktvarianter
210ml/380gr
Merk at produsenten selv er ansvarlig for informasjonen på denne siden. Den som tilbereder/serverer mat til en allergiker må alltid lese produktets ingrediensliste nøye. Stiftelsen Norsk Mat er ikke ansvarlig for eventuelle feil eller mangler i den oppgitte informasjonen.
Alle produkter fra Nordbu-bær

Kombucha vineddik
Kombucha vineddik på 5 %, er en spennende hybrid av kombucha, eplecidereddik og hvit vineddik, samt med de fineste råvarer av rips og solbær fra Venabygd.

Økologisk krekling
Krekling fra norsk skog og fjell. Krekling 300 gr. ferskvare i beger, eller 3 kilo fryst vakuumert pose.

Rips- og rabarbrasyltetøy
Rosa syltetøy. Lite sukker, uten sprøytemidler og med mye smak.

Mosaikkgelé
Fin gelé av rips, tyttebær og villbringebær. Lite sukker, uten sprøytemidler og med mye bærsmak.

Økologisk blåbær
Blåbær fra norsk skog og fjell. Blåbær 300 gr. ferskvare i beger, eller 3 kilo fryst vakuumert pose.