Smaksprofil: Fyldig, syrlig og blank
solbærgelé med lett og balansert
sødme.

Passer ypperlig på: vafler, søt og grov bakst. Ekstra god som
tilbehør til viltkjøtt.

Historie: På Nordbugården i Venabygd, Ringebu, planter og utvider Nordbu-bær (est. 2020) større ribes (rips, solbær og stikkelsbær) bærfelt. Nordbugården har historie som
kongsgård og erkebispegods. Ja, til og
med er det gjort interessante funn fra
vikingtid. Vi ligger høyt til, med vakker
utsikt utover dalen. Det er nokså bratt hos oss, hvilket gir fantastiske solforhold. Solstrålene buntes sammen til bær så mørke at de nesten er helt svarte. Det gir ekstra gode solbær!

Visste du at gelé med lite sukker anses for å være en finere gelé? Målet er minst mulig sukker, ingen sprøytemidler og mye mye bær! Å lage gelé uten mye sukker og med pektin som klarer å danne gel med lite sukker og som er godkjent til kommende økologisk produksjon er utfordrende (Nordbu-bær er under karens med ett år igjen). Derfor har vi med støtte fra Nofima utviklet oppskrift på gelé med lite sukker.

Farge: mørk lilla
Størrelse: 210 ml.
Vekt: 380 gram.
Best før: 1 år