Myken Destilleri

Nordland

Myken destilleri er verdens første arktiske whisky- og gindestilleri, lokalisert i et gammelt fiskevær på Helgelandskysten, 32 km fra fastlandet, med 12 innbyggere. Her håndlages whisky fra grunnen av, og gin som er smakssatt kun med inredienser som finnes i Myken.

Sakte destillering i små kobberpanner over levende flammer, og nitid fokus på alle detaljer i produksjonen gjør at vi får et meget godt utgangspunkt i vår «råsprit», som for whiskyens del går over på eiketønner av topp kvalitet, hvor den skal ligge og godgjøre seg under midnattssol og nordlys, og med stormfokk og sjøsprøyt drivende i lufta.

Ginen slipper unna den lange lagringen, men får sitt tydelige lokale preg av alle de lokale urtene og bærene som brukes i smakssettingen. Vårt mål er ikke at våre kunder skal drikke mer alkohol, men at de skal drikke bedre alkohol!

All vår produksjon, lagring, og tapping foregår i det gamle fiskeværet Myken, 32 km ute i havet nord på Helgelandskysten. Her lar vi oss inspirere av nesten i overkant vakre omgivelser, ville naturkrefter, og et samfunn med lange tradisjoner for samhold og hardt arbeid. Vi drives av to store kjærligheter: den ene til god maltwhisky, og den andre til Myken som et levende samfunn, som trenger helårsaktivitet og et mangfold av innbyggere. I Myken har vi tid til å modnes – både menneskene og whiskyen!
https://vimeo.com/370845103

Alle produkter fra Myken Destilleri