OlavsFisk

Møre og Romsdal

Våre klippfiskprodukter selges under varemerket OlavsFisk. Opphavet til navnet er vår bestefar Olav som startet klippfiskproduksjon tilbake i 1946 sammen med en av sine brødre. De la grunnlaget for en produksjon av klippfisk av høy kvalitet som ble satt stor pris på av kunder i mange markeder verden over. Vi ønsker å selge klippfisk av samme kvalitet til det norske markedet i en ny og innovativ forpakning.

Vi er to brødre fra klippfiskhovedstaden Ålesund. Til sammen har vi over 25 års erfaring fra sjømatbransjen og har jobbet med alt fra produksjon, kvalitet, logistikk, forskning og utvikling til salg og markedsføring, både i Norge og internasjonalt.

Vi har blant annet vært med på å vinne Årets beste klippfisk (2010), solgt sjømatprodukter til små og store kunder i alle verdenshjørner, utviklet varemerker, produkter og en patentert forbrukeremballasje for saltede og tørkede matprodukter. Dette er også emballasjen som produktene er pakket i. Emballasjen er konstruert slik at det eneste du trenger å gjøre er å fylle vann i emballasjen for å vanne ut klippfisken. Du skal ikke engang bytte vann. Alltid perfekt resultat!

Fordeler med utvanning i emballasjen:
• Ingen vannbytte - beholder mer av den gode smaken.
• Kun tilsett vann i emballasjen og vent i henhold til angitt tid
• Du trenger ingen utstyr
• Du trenger ingen kunnskap om utvanning
• Mindre rot og søl
• Minimal vannforbruk
• Best mulig hygiene
• Tykke og tynne stykker blir like salte
• Etter endt utvanning kan klippfisken fremdeles oppbevares i emballasjen, enten i kjøleskap (opptil 4 dager) eller i fryser

Etter utvanning vil klippfisken ha økt i vekt med ca 25-30%.

Så enkelt vanner du ut klippfisk i våre utvanningsposer: https://bacalaobutikken.no/utvanning-av-klippfisk/

Alle våre klippfiskprodukter er produsert av førsteklasses atlantisk torsk (Gadus Morhua).

Dersom fisken er fryst når den ankommer anlegget, vil den bli tinet før den går gjennom første steg i produksjonen, som er flekking (fisken splittes og ca 2/3 av ryggbenet tas bort) og salting i kar. Fisken blir liggende til saltmodning i kar i ca 2-3 uker før den stables på pall med mer salt. Fisken har nå blitt "saltfisk". Etter noen dager på pall, tørkes fisken på tørkevogner i en tørketunnel i ca. 2 til 4 døgn avhenging av størrelse. Etter tørking stables klippfisken på pall igjen før den gjennomgår sortering etter størrelse og kvalitet.

Våre loins (ryggstykker) uten skinn og grytefisk (buk og hale) er produsert av stor hel klippfisk (mellom 2-6 kg) og "røytet" for hånd. Røyting er en prosess hvor man tar bort skinn og større ben fra klippfisken. Dette gir produkter av ypperste kvalitet. På grunn av denne prosessen kan fiskestykkene derfor inneholde noen mindre ben. Loins med skinn er også produsert av stor hel klippfisk, men her er bare ryggbenet og andre større ben tatt bort.

- Våre klippfiskprodukter er skåret og utbenet for hånd med fokus på kvalitet -

Vi kan også levere bulkpakkede produkter som hel klippfisk, oppdelt klippfisk (stykker med skinn og bein), loins stykker, hel loins og grytefisk. Alt kan leveres i ulike produktstørrelser og forpakningsstørrelser.

Alle produkter fra OlavsFisk

OlavsFisk

Klippfisk Grytefisk

Møre og Romsdal

Klippfisk Grytefisk - uten skinn og store ben. 500 gram netto.

Gå til produkt

OlavsFisk

Klippfisk Loins uten skinn

Møre og Romsdal

Klippfisk Loins - uten skinn og store ben. 500 gram netto.

Gå til produkt

OlavsFisk

Klippfisk Loins med skinn

Møre og Romsdal

Klippfisk Loins - med skinn. 500 gram netto.

Gå til produkt

OlavsFisk

Klippfisk i bulk

Møre og Romsdal

Klippfisk av torsk levert i hht kundespesifikasjon.

Gå til produkt