Lofoten Seaweed

Tørket Trøffeltang/grisetangdokke ( vertebrata lanosa)

  • Debio

Trøffeltangen er en liten og lett dusk som vokser på grisetangen. Den har derfor navnet grisetangdokke. Den har de siste årene blitt meget populær for sin milde trøffelsmak og blir nå oftest omtalt som trøffeltang definert etter smak.

Rødalgen har en smak som minner om hvit trøffel kombinert med en frisk smak av havet. Den har en distinkt bitter ettersmak i tørket tilstand. Tangen males til et dryss kan blandes i sauser, oljer og dressinger for å gi en distinkt trøffelsmak.
Kan rehydreres gjennom bløtlegging.
Perfekt til pizza, pasta, potet,ost, smørsauser, sjømat, østers og egg

I salg hos Matcompaniet

Fisk og sjømat Annet Nordland


 


Lofoten Seaweed

Nordland

Lokalisert blant de lokale fiskerne på Napp, tar Tamara og Angelita de tradisjonelle mattradisjonene i Lofoten et steg ...

Gå til produsent
Ingredienser Tørket trøffeltang
Allergener kan inneholde spor av skalldyr
Egenskaper
  • Glutenfritt, vegatarisk, vegansk, håndhøstet
Holdbarhet 12 mnd
Oppbevaring tørt, unngå sollys
Næringsinnhold pr. 100g/ml
Energi
Fett
– mettede fettsyrer
Karbohydrater
– sukkerarter
Protein
Salt

Innhold

Ingredienser Tørket trøffeltang
Allergener kan inneholde spor av skalldyr
Egenskaper
  • Glutenfritt, vegatarisk, vegansk, håndhøstet
Holdbarhet 12 mnd
Oppbevaring tørt, unngå sollys

Næringsinnhold

Næringsinnhold pr. 100g/ml
Energi
Fett
– mettede fettsyrer
Karbohydrater
– sukkerarter
Protein
Salt

Produktvarianter

  • 30 gr, 50gr 100 gr
Merk at produsenten selv er ansvarlig for informasjonen på denne siden. Den som tilbereder/serverer mat til en allergiker må alltid lese produktets ingrediensliste nøye. Matmerk er ikke ansvarlig for eventuelle feil eller mangler i den oppgitte informasjonen.

Flere produkter fra Lofoten Seaweed

Lofoten Seaweed

Lofoten Umami

Nordland

Lofoten Umami Et japansk-inspirert dryss med tang og tørrfisk som gir maten det lille ekstra. Umami er en naturlig smaksforsterker og gjør drysset til et fantastisk all-round krydder. Helt enkelt smaken av Lofoten i en liten blå boks. Egner seg spesielt godt til fisk og sjømat, men også på en saftig biff

Gå til produkt

Lofoten Seaweed

Trøffeltangsalt

Nordland

Består av havsalt og tørket grisetangdokke (trøffeltang). Setter en nydelig trøffelsmak på maten og passer godt i smør og fete sauser, pastaretter og risotto. Fantastisk til stekt potet, trives også i kjøtt- og tørrfiskretter

Gå til produkt

Lofoten Seaweed

Butare/wakame ( Alaria esculenta)

Nordland

Håndhøstet viltvoksende butare/wakame fra en av verdens sterkeste tidevannstrømmer. Butaren har et tynt og mykt vingelignende blad og en hardere midribbe som skiller vingene. Kan leveres knust( større biter) eller malt opp til dryss. Her også to kvaliterer - kun flak fra bladet eller fra midribben.

Gå til produkt

Flere produkter fra LOFOTENMAT BA